välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför får en CO2-patron kallt?

Postad av : Valon Istrefi

CO2 patroner används i en mängd olika aktiviteter, men en av de mer populära användningsområdena är i sporten av en paintball, där den används för att försörja lufttrycket för pistol brand. Många spelare märker att efter en hel del fotografering av CO2-flaskan är kall, och de undrar varför det är

Mix

En CO2-patron har en blandning av både flytande och gasformiga CO2 stater. När kassetten används, avdunstar lite vid gasläckor och några av vätskan för att bibehålla trycket i flaskan.

Molekylernas rörelse

Varje molekyl i flytande CO2 går --- vissa snabbare än andra och vissa långsammare. Den genomsnittliga rörelse är relaterad till temperaturen på vätskan, och ju snabbare den genomsnittliga det varmare, och vice versa.

Avdunstning

När vätskan CO2 tvingas att avdunsta för att upprätthålla trycket, desto snabbare går flytande molekyler är de första att bli gasformiga. Detta kyler tanken på två sätt: för det första kyler det flytande genom att ta dess snabbaste molekyler, dels själva akten att skilja från det flytande bromsar fly snabbt molekyler.

    Previous:nothing
    Next:uppfinningar genom Arthur C.
    
    Copyright © 2011 give2all.org