välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad kan fossil avslöja om jordens historia?

Postad av : Jeanette Morales

Fossil informera mänskligheten om de livsformer som fanns över tid. Förutom undervisning människor hur livet utvecklats, visar de fossila lämningarna människor förändringarna jordens klimat upplevt under miljontals år

Hur

Fossil innehåller kemikalier som indikerar klimatfaktorer. De kemikalier i fossila lämningar kan innehålla gaser och mineraler som avslöjar miljöförhållanden under organismens livslängd.

Mätning

Ett exempel på en mätning som vidtagits i syfte att fastställa klimat är syrehalten i växtfossil. Dessa mätningar kan indikera vad atmosfären och klimatet var som när dessa anläggningar var vid liv. Ett annat mått mäter fossil fångad i klippformationer. Glacial stenar och sedimentära bergarter skapa lager av deponerade mineraler som absorberar kemikalier och gaser. De fossil i bergarter innehåller den absorberade gaser från äldre klimat.

Läge

Lokaliseringen av fossil visar insikter om tidigare klimat också. Forskare har upptäckt insekter och växter i ogästvänliga områden i världen, exempelvis Antarktis. Detta informerar forskarna att klimatet i dessa regioner i världen måste ha förändrats dramatiskt under tiden för att stödja olika former av liv.

    Previous:nothing
    Next:för klassificering väte
    
    Copyright © 2011 give2all.org