välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

papper kartong återvinning fakta

Postad av : Charlotte Wannberg

Papper kartonger finns överallt, från flingpaket du läsa vid frukostbordet av fälten på skrivarpapper på kontoret. Många av dessa kartonger kan återvinnas, vilket sparar material och förebygga avfall

Du behöver:.
Stjärnskruvmejsel
. Liten plastbehållare.
Liten skruvmejsel.
Tre-volts ersättningsbatteri.

Typer

Det finns många typer av papper kartonger. Wellpapp är kartong ett mycket vanligt material som känns igen på de vågiga linjer du se inne i kartong på skurna kanter. Övriga material inkluderar spånskiva eller kartong, som används för att göra spannmål paket. Dessutom är mat och dryck som ofta består av kartong med plast eller vax beläggning.

Överväganden

Inte alla papper kartonger accepteras av återvinningsföretag. Det är svårt för vissa bruk att bearbeta kartonger som behandlats med vax, plast eller andra material. Den falskartong som används för spannmål paket, till exempel, anses vara en lägre kvalitet material och en del växter kommer inte att acceptera det.

Varför återvinna

Återvinning papper och andra material har en rad fördelar. Återvunna kartonger inte hamnar i deponi minska mängden avfall som är dumpad. Återvinning sparar också träd från att skära ner för att göra nytt papper, och är mer energieffektiva, med hjälp av mellan 28 och 70 procent mindre energi.

    
    Copyright © 2011 give2all.org