välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar insekt larv

Postad av : Ulf Friberg

Crawling, flygande och slingrande om USA finns tusentals insektsarter. Att identifiera dessa insekter är komplicerat eftersom de flesta av dem har ett larvstadium som ser helt annorlunda från hur de kommer att se ut som vuxen. Du kan identifiera larver genom noggranna observationer och en process för eliminering. Dubbelkontrollera observationer mot skriftliga beskrivningar och illustrationer. Ta fotografier för att undvika att ta bort larven från sin omgivning eller att skada den genom hantering. Hitta din första ledtråd till identitet i larven's habitat. . Hitta ytterligare ledtrådar i storlek, form, färg och matvanor

Du behöver:.
Clear ensidig lock container
Förstoringsglas.
Digital kamera, extra.
Härskare.
Notebook.
Penna.
Insekt identifiering bok eller identifiering diagrammet.

observation och registrering


1.
Ta ett digitalt foto av larven om möjligt. Inkludera en linjal bredvid larv att registrera storlek. Om du inte har någon härskare, plats annan igenkännbar objekt bredvid den för att visa den relativa storleken. Om du inte har någon kamera, spela in storleken i anteckningsboken.
2.
Försiktigt ösa upp larven i lock behållaren. Hantera inte mer än nödvändigt. Ge några smuts och växtmaterial från dess livsmiljö. Använd en behållare med vatten från en livsmiljö för vattenlevande larver.
3.
Notera var du hittade larv --- på vatten eller mark? Om du hittade den på land, då kan du utesluta trollsländor, flicksländor, dagsländor och caddis flugor. För icke-akvatiska larver, lista vilken typ av livsmiljö-trädgård, fält eller skog, markförhållanden och om det hittades ensam, i ett bo av liknande larver eller associerade med någon vuxen insekter.
4.
Sketch larven skepnad. Många är särskiljande. Observera om benen är närvarande och om de fungerar ben-som på en larv --- eller rudimentära (delvis bildas)
5
Använd förstoringsglaset för att studera färg, märkning. . och ytstruktur. Obs om det har en mjuk hud eller ett hårt skal, klumpar, taggar, "horn" eller hårstrån. Många skalbaggslarver och larver flyga är vita eller halvtransparent och finns under jord. En grub med ben och märkning gör det sannolikt att en larv. Spela in dina fynd. Gör skisser om du har ingen kamera. Återgå larven till den plats du hittade den.

Identifiering


1.
Rådfråga insekt boken. Använd ledtrådar du har samlats för att guida dig till rätt kapitel. Till exempel, om du har en stor, vit, kröp upp grub med rudimentära ben som hittades under jord, gå till skalbaggar. Om du har en vattenlevande larv med stora käftar, gå till avsnittet om trollsländor.
2.
Hitta en online identifiering källa om du föredrar. University of Kentucky Entomologi Institutionen spetsen tillhandahållande av fotografier av larvstadier som ofta utelämnas insekt redskap för identifiering.
3.
Noggrant jämföra larver (eller ditt fotografi och anteckningar) till illustrationer och beskrivningar.
4.
Hitta de bästa matchning med alla ledtrådar som samlats in från dina nära inspektion. Den publicerade identifiering guider bör ge storlek och andra data som kommer att bekräfta eller vederlägga din legitimation.

tips och varningar


  • inte alltid räkna med att identifiera den exakta arten. Insekter är så varierande och många som för mer exakt du kan behöva konsultera en utbildad entomolog.
    Previous:nothing
    Next:typer av reologi
    
    Copyright © 2011 give2all.org