välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningar av en magnetron

Postad av : Charlotte Wannberg

Läkemedlets 1921 som en mikrovågsugn röret har magnetron utvecklats till en diod sugrör med en hög uteffekt, innehåller Röret en glödlampa som fungerar som katod med resonating kammare som anod . Eftersom elektroner frigörs från katoden i det magnetron, flöde de runt i kammaren på grund av en rad magneter, som bildar en cirkel av energi, eller mikrovågsugn svängningar, som producerar energi.

mikrovågsugn

Rörelseresultat i kärnan av alla mikrovågsugnar, omvandlar magnetron elenergi för mikrovågsstrålning som utnyttjas som värmekälla energikälla för mat och dryck. Den elektriska energi som förs in i mikrovågsugnen är standard spänning men väl inne trappas upp till en högre spänning, med spänning omvandlas för mikrovågsstrålning.

Radar

Innan mikrovågsugnar, producerade magnetron strålning som den energi källa för radarn som användes under andra världskriget. Den grundläggande princip som kallas för magnetron att fungera som en sändare, sänder ut energi som skulle identifiera objekt som flygplan eller stridsvagnar, och studsa tillbaka bort de objekt som visas på en radarskärm. Magnetroner fortsätta att användas som grund för radar.

Jam motståndarnas Elektronik

En ny utveckling för avancerade magnetroner ligger i dess förmåga att använda mikrovågor som störningssändare för fiendens elektronik. Denna användning innebär en högre effekt och frekvens, enligt en artikel i Science Codex. Denna användning är en spin-off av den beprövade radarteknik som har funnits i över 60 år, och ser att omvandla denna teknik till en mer kompakt källa med snabbare uppstart.

    Previous:nothing
    Next:Varför är min duk tält läcker?
    
    Copyright © 2011 give2all.org