välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

elektriska material och komponenter

Postad av : Magnus Ekblad

Elkomponenter finns överallt i den moderna världen. Elektricitet driver våra hushållsapparater, våra verktyg, våra datorer, och ger ljus och värme. Även elektriska apparater har många olika typer av användningsområden, de är alla byggda av olika arrangemang av samma grundläggande beståndsdelar och material.

Koppar

Koppar är ett av de mest använda elektriska material. Det är elektriskt ledande. Detta gör den idealisk för elektriska ledningar, som måste överföra el från ett ställe till ett annat utan att förlora för mycket av det till motstånd. Koppar är också allmänt används för elektriskt ändamål, eftersom den är resistent mot korrosion, och eftersom det är lätt bildas i olika former.

Batterier

Batterier är centrala elektriska komponenter, eftersom de används av många olika typer av elektriska apparater. De lagrar el, så att en elektrisk apparat kan köra bort av den när den är ansluten till batteriet. Batterier är ofta gjorda av olika metaller och kemikalier med reaktioner som gör strömmen vid en viss spänning.

Transformers

Transformers är klumpar av järn med två spolar av tråd virad runt dem. De ändrar AC ström och spänning i högre eller lägre värden genom principen om elektromagnetisk induktion. Transformatorn "steg upp" eller "steg ner" den spänning eller ström för att passa den till en del av kretsen att det är i. Detta undanröjer en annan kraftkälla för varje annan spänning en krets behöver.

Säkringar

Säkringar är viktiga elektriska komponenter, eftersom de skyddar andra elektriska komponenter från skador. Säkringar är enkla band av metall konstruerad för att smälta när strömmen i en krets överstiger en viss nivå. När de smälta (eller "blåsa") kretsen är bruten och nuvarande rinner. Detta förhindrar överskott innevarande från skadliga dyra och ömtåliga elektroniska delar.

Switchbox

Switchar används för att dirigera elektriska strömmar från en plats till en annan. En växel är en ledad metall arm som kan svängas fram och tillbaka. När det berör brytare det är "stängd" och el kan flöda. När den flyttas bort från kontakten det är "öppen" och kan inte längre leda elektricitet.

Löd

Löd (uttalas spadtaget-er) är en annan grundläggande elektriska material. Det är en mjuk metall legering (ofta bly och tenn) som är lätt att smälta. Ett särskilt verktyg som kallas en lödkolv för att smälta den och tillämpa den på elektriska komponenter som måste anslutas. När lodet kyler, hårdnar det, binder ihop komponenterna och leder elektricitet från den ena till den andra.

    Previous:nothing
    Next:användningar av en magnetron
    
    Copyright © 2011 give2all.org