välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekterna av mykorrhiza

Postad av : Jan-Olof Stoor

Mykorrhiza finns ett samband mellan växternas rötter och svamp. Svampen hjälpa växten absorberar mineraler och vatten och i sin tur växa med hjälp av anläggningens kolhydrater. I synnerhet kan växternas rötter absorberar inte fosfatjoner, mykorrhizasvampar går. Dessutom är svampens rotsystemet mycket mer omfattande och kan samla in mineraler från en större mängd jord. Denna typ av relation är särskilt fördelaktigt för växter som växer i jord som saknar näringsämnen.

Mineralupptag

Myccorhiza svampar lätt absorbera fosfor, koppar och zink. Dessa mineraler som är orörliga näringsämnen, kan inte absorberas av växten roten. I jordar med låga halter av näringsämnen, snabbt området runt växtrötterna töms av näringsämnen. Svamparna kan nå näringsrik jord för att hjälpa växten att övervinna bristen.

Föroreningar Potection

Mykorrhiza svampar behålla tungmetaller, som föroreningar och giftiga för växter. Den mykorrhiza filtret tungmetaller innan mineraler når anläggningen. Detta är en nackdel för mykorrhiza. Höga halter av tungmetaller kan bygga upp och leda till giftiga svampar.

stressfaktorer

mykorrhiza svampar bidra till att öka anläggningens tolerans mot stressfaktorer som frost och patogener. Ju större motstånd mot dessa påfrestningar ger större växternas tillväxt.

    Previous:nothing
    Next:funktionen av Peyer’s patches
    
    Copyright © 2011 give2all.org