välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

digitaliseringen av information

Postad av : Jeanette Morales

Tidigt på 20-talet, när digitala tekniker höll på att utvecklas, var digital teknik anses vara potentiellt underlägsen analog teknik. Idag digital teknik anses allmänt vara så noggranna och mycket mer tillförlitliga än med analog teknik

Betydelse

En jämn kurva (analog) kan digitaliseras (approximeras med en rad åtgärder) så fint som behövs -. Vanligtvis innebär det till en nivå på detaljnivå så att skillnaden mellan den analoga signalen och den digitala signalen är omärklig. Tidiga kritiker av digitaliseringsprocessen påpekade den digitala signalen alltid skulle en underlägsen tillnärmning av den analoga.

Funktioner

En analog signal kan förvrängas av all utrustning och kraftledningar den går igenom. Digitala signaler är inte så omfattas distorsion och, om de har missuppfattats, kan det rättas till automatiskt. Digitala signaler kan "kontrolleras" med hjälp av speciella felrättande koder för att identifiera och automatiskt rätta till fel.

Fördelar

Digitala utgångar kräver inte någon dom att läsa. En digital klocka ger tid och på lämplig detaljnivå, analoga klockor kräver ibland dom om var händerna mellan två varumärken. Räknestickor kräver omdöme för att tolka en läsning medan digitala räknare visar exakt resultat-på varje nivå av precision.

    Previous:nothing
    Next:naturkatastrof aktiviteter
    
    Copyright © 2011 give2all.org