välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturkatastrof aktiviteter

Postad av : Ulf Friberg

veta om naturkatastrofer är viktigt att effektivt förbereda sig för dem. Genom interaktiva spel och praktiska aktiviteter, kan vem som helst lära sig hur man identifierar naturkatastrof nödsituationer. Med läromedel, kan eleverna veta hur man skall utarbetas genom att identifiera de olika delarna av katastrofen och få nödvändiga överlevnad verktyg.

Forming Tornados

Den här aktiviteten är utformad för att lära eleverna om snabba och långsamma tornados. För detta projekt kommer studenterna behöver en klar plastflaska med släta sidor, en platt botten och en gås halsöppningen. Flaskan bör ha ett tak att stänga den. Vattenflaskor kommer att göra utmärkta behållare.



Har eleverna häll hälften av kopp färgad vätska i flaskan. De studerande skall snurra flaskan både snabb och långsam takt. Medan snurra flaskan ska eleverna märker vilken riktning tornado är på väg och bredden på tornado. Bredden på tornado kommer att vara direkt relaterade till tornado hastighet. En snabbare rörelse tornado kommer att stramare och fortsätta snurra lite längre efter att studenten stannar snurra flaskan.

Natural Disaster Identifiering

Den här aktiviteten är utformad för att lära eleverna att matcha naturkatastrofer med relaterade termer. Ge varje grupp två kort. En uppsättning kort listor en naturkatastrof på varje kort. Den andra uppsättning kort listor en term relaterad till naturkatastrofer. Studenten måste då matcha ett kort från grupp ett till ett kort i grupp två. Till exempel, om gruppen ett kort lyder "jordbävning," eleverna måste finna kort i den andra gruppen som läser "efterskalv. "Det laget med flest matcher vinner.



Studenterna också ges ett diagram över en naturkatastrof och berättade att märka de olika delarna.

lära eleverna hur man förbereda sig i händelse av en naturkatastrof nödsituation. Ge eleverna en lista med naturkatastrofer. Har den studerande skriver om den typ av påverkan katastrofen kommer att ha på området. Listan kan ändras för att lista endast de katastrofer som sannolikt kommer att ske i deras område. Låt eleverna göra en lista över de varor de skulle sätta in sin survival kit. Låt dem också göra en lista över vem som kan hjälpa till efter olyckan. Ge studenterna en kopia av en professionell naturlig katastrofberedskap guide. Detta kan plockas upp från det lokala biblioteket. Har eleven jämföra deras katastrofplan för att de professionellt förberedda guide. Eleverna blir medvetna om hur förberedda de ska i händelse av en naturkatastrof.

    
    Copyright © 2011 give2all.org