välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Utnyttjande av kärnenergi

Postad av : Jan-Olof Stoor

Kärnenergi befogenheter nästan 20 procent av den amerikanska, enligt posse. net. Även så mycket till, blir kärnkraften mycket kritik för sina faror och skador på människor och miljö. Även det har faror, har kärnkraften många nyttoanvändningar

Atmosfär

Kärnkraft främsta konkurrent är den koleldade kraftverk. Koleldade anläggningar gör upp mycket av den amerikanska el resurser, men också släpper ut skadliga CO2 i luften. CO2 bidrar till hål i atmosfären och den globala uppvärmningen. Processen av kärnenergi inte släppa några skadliga gaser i luften.

Uran Kärnkraft är skapad med hjälp av uran. Medan uran är en icke förnybar ämne är uran används i kärnkraftverk långt mer effektiva än kol används i koleldade kraftverk. Uran kan användas om och om igen tills det blir fullt kärnavfall. Kol förbränns inom några minuter och måste kontinuerligt ersättas.

Importera Import av fossila bränslen från länder i Mellanöstern inte bara lägger våra resurser nära farliga marker, men import kostar mycket mer än att använda inhemska resurser . Använda kärnkraft kan minska denna användning ned med mer än 250 miljoner fat varje år, och spara pengar samtidigt som man tillhandahåller ström för landet.

Tidsplan

Kärnkraften har i årtionden och har visat sig vara en tillförlitlig och effektiv kraftkälla. Istället för att spendera pengar och tid på att leta efter alternativa kraftkällor, är användningen av kärnkraft som redan har genomförts. Kärnkraftverk finns alla i USA och fortsatt användning av dem kommer att spara mycket pengar och ger el.

Upparbetning

När uran används, blir mer än 90 procent av det återanvändbara som bränsle. Komma detta bränsle kräver avancerade bridreaktorer, så bränsleupparbetning är begränsad. Utbyggnader av upparbetning över hela världen har lett till mindre kärnavfall i länder som Frankrike, Japan och Storbritannien. Ytterligare expansion på upparbetning kan leda till en snar eliminering av kärnavfall.

    
    Copyright © 2011 give2all.org