välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

honungsbinas mytologi

Postad av : Valon Istrefi

För de flesta av mänsklighetens historia har honungsbin spelat en roll i vår mytologi. Honung har länge värderats och uppskattad som en sällsynt söt, och bina själva var en gång upphöjts till legendarisk status. Många kulturer över hela världen införliva bin, vax och honung i sin folklore och legender. Honungsbin har fascinerat människor i tusentals år, och denna fascination lyser igenom även i dag i berättelser och symbolik

grekisk mytologi

Flera grekiska myter införliva bin. Av allt att döma förefaller det som om grekerna var fascinerade av honungsbin och stort värde honung. Bin var förknippade starkt med Demeter, gudinnan av jordbruk och jorden. De har också mycket lek till myter av Apollo, Zeus och Orfeus. Honey ansågs vara en dryck av gudarna, och var en symbol för kunskap och visdom. Grekerna reserverade således honung för dem som var tänkt att förtjäna det. En del av arvet från Pythagoras uppger att han konsumerade bara honung för hela hans liv.

Hinduisk mytologi

I många hinduiska traditioner, symboliserar biet den mänskliga anden bli full av kunskap, som representeras av pollen. Den hinduiska älska Gud, Kamadeva, avbildas ofta med en bågsträng av honungsbin. Dessutom gudarna Vishnu, Indra och Krishna har utmålats som bin sitta på lotusblommor. Dessa gudar sägs vara Madhava eller "nektar född. "Älskling också förknippas med Nirvanas välsignelse.

Egyptisk mytologi

egyptisk myt associerar honungsbin med kungligheter och makt. Det är sagt att bin härstammar från tårar av solguden, Ra. När dessa tårar träffar jorden var de omvandlas till bin, som omedelbart började producera honung. att bina var flitiga arbetarna (som var "regleras" av en enda bi) bara stärkt denna uppfattning att bin symboliserade avgift. fanns Honey används också i många religiösa ceremonier och ofta begravdes tillsammans med de döda.

Celtic Mytologi

Mead, som är en alkoholhaltig dryck gjord av jäst honung, spelar en stor roll i många keltiska traditioner. Mjöd ansågs vara en drink av odödlighet i dessa traditioner, och bin därför skyddade enligt lag. Bin var också tänkt att bringa lycka.

Afrikansk mytologi

I vissa afrikanska kulturer, bin spelar en stor roll i skapelsemyter. San folk i Kalahari öknen är en sådan kultur. Det sägs att honungsbiet som en mantis över en flod och placerade den på en blomma. Inom denna mantis, planterade biet fröet som blev den första människan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org