välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historien om Tyrannosaurus rex

Postad av : Camilla Näslund

Tyrannosaurus rex är en av de mest berömda dinosaurierna. Som en kraftfull och farlig medlem i förhistoriska ras, har T-rex använts i TV-program, filmer och böcker. Som Köttätaren överlevde denna dinosaurie genom att döda och sluka mindre, mindre skyddade dinosaurier. T-rex dog ut vid samma tidpunkt som de andra dinosaurier, av okänd anledning

Du behöver:.
Reflekterande vindrutan skugga
. Kraftigt aluminiumfolie.
Vattenkokare grill eller kolgrillen.
Aluminium pie pan.
Binder klipp.
Stor plast ugn väska.
Gjutjärnspanna.
Glass pan täcka (passar gjutjärnspanna).
Tillval:. Ugnstermometer

Fakta

Förhistoriska dinosaurierna härskade på jorden innan människan fanns. Dinosaurier var djur som stod upp till 100 meter hög, och varierade mellan fredliga vegetarianer till aggressiva rovdjur. Tyrannosaurus rex var en av de största av dessa rovdjur. Det är en av mest väl ihåg dinosaurier.

Familjeband

Trots att dinosaurier är tänkt som rent reptil, de var också nära anknytning till fåglar. Tyrannosaurus rex gick på sina två bakben som en fågel. Dessa ben var kraftfulla och hjälpte rovdjuren snabbt gå i jakten på sitt byte. Dess kropp var stabilt byggda. Dinosaurier "ben var dock ihålig som en fågel. Deras hud var grov och fjällig likt en alligator eller krokodil.

Egenskaper

Tyrannosaurus rex var en av de största kända köttätande dinosaurier. Den mätte 37 till 40 fot lång, från nos till svans, och var lika lång som en giraff. Dess skalle var en fem meter lång bit av ben, som används för misshandel sina fiender och byte. Tyrannosaurus rex hade upp till 60 tänder, de flesta längre än en mans hand. Om en Tyrannosaurus rex var att äta en människa, skulle mannen sväljas hela. En tung svans och kraftiga bakben balanserad dinosauriernas massivt huvud. De hjälpte också djuret röra sig och ändra riktning snabbt. Djurets korta armar användes troligen för att ta byten, även om de skulle ha varit alltför kort för att nå dinosaurie mun. Forskarna beräknar att denna skräckinjagande mördare kunde ha ätit upp till 500 pounds kött i en tugga.

Tidsplan

Tyrannosaurus rex hålls förmodligen till skogen och fuktig älvdalar, där maten var god. Arten levde i Nordamerika under yngre kritaperioden jorden, vilket var cirka 65. 000. 000 till 80. 000. 000 år sedan. Hela loppet av dinosaurier, bland annat T-rex, dog ut ungefär 65 miljoner år sedan. Det utrotning kallas krita /tertiär-massutrotningen. Även om det finns många teorier för detta utdöende, har ingen bevisad.

Historia

En man vid namn A. Sjöar hittade Tyrannosaurus rex tänder i Colorado 1874. Fler fossil hittades 1892 av Edward Drinker Cope. Olika gräver i hela centrala USA avslöjat ytterligare fossil. Henry Fairfield Osborne namnet T-rex 1905 och klassificerade den till en familj i 1915. Sedan dess har nästan 30 Tyrannosaurus rex exemplar har hittats av arkeologer. Några av dessa prover innehöll mjuk vävnad också. Detta har hjälpt forskare lära sig mycket om dinosauriernas biologi och livsstil.

Några av de tidigaste fossil av Tyrannosaurus rex är nu inrymt i Carnegie Museum of Natural History i Pittsburgh och American Museum of Natural History i New York.

    
    Copyright © 2011 give2all.org