välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av leukocyter

Postad av : Jan-Olof Stoor

Leukocyter är en grupp av immunceller som definierar makrofager, T-celler och B-celler. Dessa celler bildar en sammanslutning av immunceller som kallas lymfocyter. Granulocyter utgör också den grupp som kallas leukocyter. Dessa celler innefattar neutrofiler, eosinofiler och basofiler. Dessa celler är enligt granulocyter för det sätt de visar små kluster av granulat i cellens struktur. Alla dessa celler spelar en viktig roll i immunitet i kroppen

Makrofager

Makrofager cirkulera blodet som monocyter. När en infektion hittas cellen aktiveras och är enligt en makrofager. En makrofag förstör invadera celler genom en process som kallas fagocytos. Fagocytos är en process där cellen suger till sig den mikrob och förstör det med inre organeller kallade lysozymes. Den makrofager presenterar sedan antigen från mikroben och dess yta, och förstörs av T-celler

T-celler

Det finns två typer av T-celler. Cytotoxiska och hjälpare. T-hjälparceller celler ansluta till antigener att invadera vävnader och producera kemikalier som aktiverar cytotoxiska T-celler. Cytotoxiska T-celler är en del av cellen medierad immunitet, som förstör celler som finns i kroppen. Cytotoxiska T-celler är också ansvariga för att förstöra tumör eller viralt infekterade celler. T hjälparceller arbeta med makrofager genom att binda till cellen och skapa cytokiner som få andra celler till området för infektion.

Neutrofiler

Neutrofiler är en av de mest förekommande immunceller i kroppen. De är också en av de första försvarsmekanismer i kroppen. Neutorophils är en del av kroppens inflammation svar. De flyttar också till platsen för infektion genom en process som kallas chemotaxis. Chemotaxis är en effekt där celler gå mot en viss plats bygger på kemiska signaler som härrör från området för infektion.

Eosinofiler

Eosinofiler som neutrofiler är en del av granulocyter grupp av leukocyter. Dessa celler utgör en mycket liten del av den cirkulerande vita blodkropparna i de kroppen, men de också är en del av inflammation som är ansvarig för sjukdomar som astma och allergiska reaktioner. Eosinofiler spelar också en stor roll i kampen bort virusinfektioner eftersom de bär enzymer som försämrar RNA struktur i viral mikrober.

Basofiler

basofiler är de minst framträdande celler som cirkulerar i blodet. Dessa celler är också en del av inflammation svar från immunförsvaret. De producerar också ett antikoagulerande faktor namnet heparin. Dessutom cellerna producerar histamin, som är ansvarig för vasodilatation av det smittade området och orsakar ödem. Ödemet är en del av immunförsvaret som gör att andra celler att gå in i området av infektion.

    
    Copyright © 2011 give2all.org