välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om havsuttrar

Postad av : Jonathan Nyberg

Havsuttrar är vattenlevande däggdjur som tillhör familjen vessla. Havsuttrar är kända för sin graciösa manövrering i vattnet och deras ofta komiska tafatthet på land

Habitat

havsuttrar göra sina hem längs kusten i norra Stilla havet. Havsuttrar tillbringar merparten av sin tid i vattnet och kan ofta hittas flyter på bäddar av tjock tång.

Lifespan

Livslängden för havsuttrar varierar mellan könen. Män lever vanligtvis i 10 till 15 år i vilt tillstånd, medan honorna lever mellan 15 och 20. Även sällsynta, kan uttrar lever i vilt i mer än 20 år.

Diet

havsuttrar är köttätare, vilket betyder att de äter kött. Kosten för havsutter mestadels består av musslor, sjöborrar, krabbor, musslor och andra vattenlevande organismer.

Utseende

havsuttrar blir ca 4 meter i längd, även om vissa arter kan växa lite större. Utter kan väga upp till 65 pounds. Utter har elegant, vattenfast brun päls och simfötter.

Fun Fakta

havsuttrar skiljer sig från de flesta marina däggdjur i att de inte har ett lager av isolerande späck (fett) för att hålla dem varma i iskalla norr Stilla vatten. Istället har de den tjockaste päls av alla däggdjur-upp till 1 miljon hårstrån i en kvadrattum.

    
    Copyright © 2011 give2all.org