välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur blir växter fossil?

Postad av : Jeanette Morales

förkolning

Om en växt dör och faller i en kropp av vatten eller annan plats som är fattig på syre, sjunker den till botten där det blir begravdes av sediment. Över tiotusentals år, flera lager av sediment byggs upp med botten att lägga mer vikt över anläggningen vilket höjer temperaturen känns av anläggningen. Alla delar i anläggningen förfalla, med undantag för kol. Detta resulterar i kol film med föga likhet med den ursprungliga anläggningen utom för koldioxid materialet. Även känd som pyrolys eller destillering, det är det vanligaste sättet växter blir fossil

Petrification

Förstenat trä förekommer i ett av två sätt:. Perimineralization eller utbyte. Båda processerna har många likheter med den enda skillnaden är storleken av den ursprungliga materian kvar i konserv. Vatten tränger in i mikroskopiska hål i strukturen i träet av en anläggning. Detta vatten för med sig mineraler som blir deponeras i trä. Mjuka delar av trä tvätta bort med vattnet. Byte löser de flesta av de hårda delarna i träet, och perimineralization lämnar mer av veden intakt medan bara fylla i luckorna med mineraler från vattnet. Eftersom flera av de ursprungliga träbiten överlever mer detaljer av strukturen i trä förstenade genom perimineralization är synliga än trä förstenade genom byte.

Visningar

inskärper ske genom authegenic bevarande. När en växt dör, faller den till ett mjukt material, förblir själva anläggningen kommer att sönderfalla, men ett intryck av blad eller anläggning bakom i den mjuka sanden, aska eller kalksten. Med tiden kan det mjuka materialet håller intryck förändring för att bli sten. De flesta intrycken finns i skiffer, ask och sandsten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org