välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan rena hav vatten

Postad av : Charlotte Wannberg

Ocean vatten innehåller ungefär 3,5 procent salt, vilket gör den odrickbar. Kommersiella desalinators rena havsvatten i stor skala genom att koka den och samla den ånga, som inte innehåller något salt. Ångan kondenseras sedan tillbaka till sötvatten. Du kan visa den här processen med enkla material som du kan använda i en överlevnadssituation. Effektiviteten i detta förfarande beror främst på storleken på plastfolie och temperaturen

Du behöver:. .
Sand
Cup.
Plastskiva.


1.
Hitta en dryck av stranden som är fuktiga och i direkt solljus. Se till att marken består av sand i stället för lera, så att det inte kommer att behålla vatten. Använd den varmaste plats som uppfyller de övriga kriterierna.
2.
Gröp ur ett brett, grunt hål som är något mindre än den största plast du kan hitta. Det bör också vara något djupare än den största koppen du har. Rengör koppen så bra som du kan och placera den i mitten av hålet.
3.
Lägg plast över hålet men låt en liten mängd slack i tabellen. Pack sand ner på runt kanterna av bladet för att hålla den på plats. Se till att arket sluter tätt mot marken. Detta förhindrar att vatten avdunstar från att fly din kammare.
4.
Lägg en liten mängd av stenar och sand i mitten av arket att få den att SAG över koppen. Du vill att SAG i tabellen för att vara så djup och smal som möjligt utan att faktiskt nå koppen.
5.
Vänta vatten för att samla in i koppen. Om det finns tillräckligt med fukt i kammaren och temperaturen är tillräckligt hög, vattnet i kammaren kommer att avdunsta och samlas på plastfolie. Vattendropparna kommer då att glida ner i SAG i mitten av duken och droppa ner i koppen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org