välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användning av bensoylperoxid

Postad av : Jeanette Morales

Bensoylperoxid, C u2081 u2084 H u2081 u2080 O u2084, är en färglös fast först gjorde genom reaktion av barium peroxid med bensoylklorid. Det förfarande som används för att tillverka den i dag är ungefär samma, med substitution av väteperoxid i stället för barium peroxid. Bensoylperoxid mest intressanta egenskap är dess förmåga att delas upp i fria radikaler. Dess blekning makt är också av kommersiell betydelse

Free Radicals

Den atomära strukturer som är mest stabila är de med lägst energi. Om en art kan förlora energi lätt, kommer det brukar göra så. Fria radikaler som de som bildats av bensoylperoxid har kopplats loss eller oparade elektroner. Dessa är hög energi arter, och därför instabil och ganska reaktiv. Det är reaktiviteten av bensoylperoxid som gör den användbar som reagens.

Används för att behandla Acne

Bensoylperoxid anses vara både antibakteriellt och keratolytiska. Av dessa skäl är det används för att behandla akne. Vid kontakt med huden, split bensoylperoxid i två likvärdiga fria radikaler som sedan frigör syre och döda den bakterie som förknippas med acne.

Blekning Mjöl

är Bensoylperoxid används inte bara vid behandling av akne. Mjölet industrin använder den också. Normalt är en av tre blekmedel som används för att bleka bearbetade mjöl: bensoylperoxid, klordioxid eller kaliumbromat. Det finns två nackdelar med att använda bensoylperoxid på detta sätt. Det första är en biprodukt bensoesyra i mjölet. För det andra är en del näring förlorad i blekningsprocessen. Några av de näringsämnen i blekt livsmedel som mjöl och ost kan vara konstlat ut.

polymeriserande reaktioner

En tredje användning för bensoylperoxid är i polymerisation synteser, t. ex. i bildandet av polystyren. Bensoylperoxid, som används som initiativtagare, ger upphov till bildning av en styren fria radikaler, som sedan reagerar med en andra, neutral styren, bildar en längre fri radikal. Processen fortsätter på i Chain-bildande sätt tills den önskade produkten är klar bildar, då reaktionen upphör. Vinylpolymerer kan också bildas använder liknande processer.

Risk

Ovulkat bensoylperoxid, som används i acne krämer, anses i allmänhet vara säkra så länge som paket anvisningar följs. Den största delen kemiska, bensoylperoxid, dock medför allvarliga risker.

Bensoylperoxid är en extremt stark oxidationsmedel. Förutom att vara en brandrisk, finns det risk för explosion. Den som kommer i kontakt med bensoylperoxid bör vara både kvalificerad att arbeta med det och väl förtrogen med sitt material säkerhetsdatablad (SDB). Sådana datablad kan hittas på nätet men finns också på köpet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org