välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan locka fåglar till befintliga hus

Postad av : Jan-Olof Stoor

Om du har en befintlig fågel hus och undrar varför det inte finns några befjädrade hyresgäster finns, kanske du vill ompröva fågelhuset villkor. Fåglar är instinktiva varelser, och om de känner att din befintliga fågelhuset utgör en säkerhetsrisk för sig själva eller deras avkomma, kommer det att förbli tomma tills du göra miljön mer lämplig. När en fågel familj upptar din befintliga fågel hus, kan de återvända varje häckningstid

Du behöver:.
Forskning information om fåglar
. Svamp.
Mild tvål och vatten.
Creolin desinfektionsmedel.
Borra och små borr.
Ljusa färg.
Brukskniv.
Sandpapper.
Pyrethrin.


1.
Veta vilken typ av fåglar som du vill attrahera. Om du inte lyckas med att locka en viss typ av fågel till din befintliga fågel hus, kanske du har helt enkelt fel storlek fågelhuset. Till exempel förklarar Baltimore Bird Club som Chickadees föredrar en mindre fågel hus som är ungefär fyra inches i längd och fyra inches på djupet, men en pileated hackspett kräver en fågel hus som är minst åtta inches i längd och åtta inches på djupet. Om din fågel hus är större än den storlek som krävs för en viss typ av fågel, anser att försöka locka en större fågel.
2.
Se till att befintliga fågelhuset är ren. Om du vill att befintliga fågelhuset att vara funktionella år efter år, är det viktigt att den hålls ren. Du kan behöva ta isär den för att göra detta. En fågel hus bör rengöras minst en gång om året för att ta bort eventuella bakterier eller mögel som har ackumulerats. Alla de gamla häckande material bör tas bort och insidan bör vara lätt rengöras med en svamp och en mild lösning av tvål och vatten. Enligt Ohio Department of Natural Resources kan fågelhuset sedan sprutas ner lätt med creolin desinfektionsmedel. Fågeln hus skall sedan ges en sammanfattning en gång över att se att det inte finns några farliga skruv, spik eller trä flisor på inre eller yttre att kan skada fåglarna.
3.
Lägg ventilation till din befintliga fågelhuset. Om fjäderfäna inte använder din fågel hus för häckning, kan det bero på att fågelhuset är för varm. Använd en liten borr för att lägga till några ventilationshål kan kyla ner fågelhuset och göra den mer lockande. Dessutom, om din fågel hus är målade med en ljus färg, anser tona ned den med en yttre latexfärg. Ljus, dova färger reflekterar värme och gör det mindre sannolikt att fågelhuset kommer att uppmärksammas av rovdjur.
4.
Ta bort abborre från det borrade hålet i ditt fågelhus. Om du har en befintlig fågel hus och har en abborre strax under öppningen, kan det vara orsaken till att du inte har någon gäster. Även om det är naturligt att anta att fåglarna kommer att hitta en abborre av värde, när det kommer till deras hem det är en no-no. Enligt Duncraft kan en abborre göra fåglarna mer mottagliga för rovdjur, och de vet det. Så, om du vill att de ska flytta in i din befintliga fågel hus, gör det ytterkanterna av abborre med en brukskniv och sedan bryter av den. Sand kvarvarande trä ner trevlig och smidig.
5.
Bort insekter och andra rovdjur från den befintliga fågelhuset. Det är vanligt att insekter att lägga ägg i trånga utrymmen och en fågel hus är inget undantag. Om du vill att fåglarna att välja din fågel hus som sin fristad, är det viktigt att ta bort oönskade skadedjur med en fågel-säker insektsmedel. Den nordamerikanska Blue Bird Society rekommenderar pyrethrin spray. Reptiler, starar och sparvar hus är alla ämnen som kan hitta din fågel hus ett bra ställe att luta sig tillbaka och slappna av. För en fågel som söker en plats att kalla hem, men dessa husockupanter är oönskade rumskamrater. Borttagning av reptiler, och bon av fåglar skadedjur, kan vara precis vad som behövs för några lyckliga fågeln att ringa ditt befintliga hem fågelhuset.

Tips och varningar


  • Låt fågelhuset att sitta ute i solen tills det torkar ordentligt innan återmonteras den. Detta bidrar till att förhindra farliga formar och mildews från att växa inom strukturen. Creolin desinfektionsmedel spray har många användningsområden och säljs på apotek och på nätet. Det är också säkra för djur och fåglar. Pyrethrin är ett växtextrakt som kan köpas online.
  • alltid titta häckande fåglar på avstånd och rör aldrig boet eller avkomman. Om du gör det kan äventyra den unga fåglar eller att göra hela fågeln familjen mottagliga för rovdjur.
    
    Copyright © 2011 give2all.org