välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad camping hängmatta

Postad av : Ulf Friberg

En camping hängmatta kan vara ett bekvämt och enkelt sätt att fånga några stänga ögon och samtidigt njuta av naturen. Camping hängmattor erbjuda en lättare och mindre skrymmande alternativ till en fullständig tält, vilket gör dem idealiska för backcountry camping, rafting, mountainbike eller klättring. En camping hängmatta kan också hålla dig bekväm och torr i terräng och förhållanden där ett tält bara inte skulle fungera. Köpa en camping hängmatta kan vara en god investering, men du kan också göra dina egna med hjälp av billiga varor och grundläggande sömnad färdigheter.

val av material

Den grundläggande material för en hemmagjord camping hängmatta bestå av tyg till hängmattan kroppen och rep för att hänga den. När du väljer din tyg, tänk på kvaliteter som styrka, hållbarhet, komfort, andningsförmåga, värme och omsorg och rengöring. På hans omfattande hängmatta camping hemsida, Just Jeff rekommenderar 1,9-ounce ripstop nylon, som är allmänt tillgänglig och billig. Unika projekt föreslår polypropen rep med diameter 3 /8 tum eller mer som har en "lasten" långt över de högsta vikt du förväntar hängmattan att stödja. För att sy, bör varje kraftig tråd bli bra.

Gör ditt Camping Hammock

Kroppen av hängmattan kommer att bli en stor rektangel av tyg. Du kan anpassa måtten enligt din smak, men en bra utgångspunkt är 4 till 5 fot bred och 8 eller 9 meter lång. Kom ihåg att du måste rulla och sy din sida kanterna för att förhindra nötning, och du behöver för att skapa 2-till 3-tum loopar i ändarna av tyget (också genom att vika och sy längs kanten). Du kan sedan tråd två bitar av rep (vanligtvis varje 25 meter eller längre) genom dessa loopar att stödja din hängmatta. När du syr, anser dubbel-eller trippel-sömmar för mer hållbara sömmar.
Bara Jeff föreslår också att "spöstraff" som ett alternativ till att sy öglor i änden av tyget. För att göra detta, vik tyget på mitten så är det full längd men hälften så bred. Då samlas materialet vid varje kortsida och bind tätt med en bukten och många varv rep. När den görs rätt, piskande kan du binda ett rep direkt i varje ände av hängmattan (under vispning) snarare än dra den igenom tyget.

Hängande din camping hängmatta

För att hänga camping hängmatta, hitta två stadiga träd runt 10 till 14 fot isär. Avståndet är inte kritisk så länge du har tillräckligt med rep. Vad betyder mer är att få rätt höjd och vinkeln så hängmattan är en bra bit över marken men inte sträckta så spänd att det blir obekvämt. Bara Jeff rekommenderar att låta repen hänger 30 grader under vågrätt när hängmattan är obemannat, men du bör prova för att se vad som känns bekvämt. Bind din hängmatta till träden med hjälp av starka knutar och sadelgjord eller remmar avsedda att förebygga skador på träden.

Använda Camping Hammock

Med lite träning bör du kunna gå in, gå ut och upptar din hemgjorda camping hängmatta i perfekt komfort. Det är möjligt att sova bekvämt i en camping hängmatta medan de vilar på ryggen, sida eller ens mage, och genom att ljuga diagonalt över mittlinjen, kan du ljuga även nästan platt.

Lägg Tillbehör

För ökad komfort och skydd från elementen, kan du komplettera din grundläggande camping hängmatta med myggnät, ett regn tarp, ett lager skum eller andra stötdämpande och ett foder eller filtar för att hålla värmen. PRYDNAD ut din hemgjorda camping hängmatta med en full uppsättning av extramaterial kommer att innebära några kompromisser när det gäller vikt och setup tid, så välj den konfiguration som är bäst för dig baserat på din camping planer och personliga preferenser.

    
    Copyright © 2011 give2all.org