välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar saturn

Postad av : Jeanette Morales

Saturnus är en av de lättare planeter för att hitta på himlen om du vet var du ska leta. Det kommer att se ut som en ljusstark stjärna med blotta ögat, en gyllene oval genom en låg effekt teleskop, och ett utpräglat ringmärkt planet genom en hög effekt teleskop. En klar natt du kan se uppdelningen mellan Saturnus ringar och flera av dess månar. Eftersom omloppsbana Saturnus är så mycket större än jordens, kommer det upp och när vid olika tider varje år. Det är bäst att lokalisera Saturnus i förhållande till olika konstellationer på natthimlen.

Du behöver:
blotta ögat eller teleskop
. kompass.


1.
Komma bort från stadens ljus. Ju mörkare din omgivning kommer ljusare Saturnus vara. Om möjligt, få miles från några konstgjorda ljus och låt dina ögon att anpassa sig till mörkret som bor i mörker i minst en halv timme.
2.
Leta efter Saturnus i södra himlen. Det är här det går upp och ned. Saturnus kommer att flytta över himlen från sydväst till nordost som stjärnorna. Saturnus upp och ner som händer vid olika tider under året och från år till år. Saturnus kommer också att stiga högre på himlen under vissa tider på året och från år till år. Dock är Saturnus sett alltid i den södra himlen om du är på norra halvklotet på Jorden.
3.
Se Saturnus mellan stjärnbilderna Lejonet och Jungfrun och med 2009. Leta efter Regulus, den ljusstarkaste stjärnan i Lejonet, och Spica, den ljusstarkaste stjärnan i Jungfrun. Saturnus ligger på en linje mellan de två stjärnorna. Saturnus kommer att visas ljusare än dem båda.
4.
Förstå att Saturnus rör sig längs zodiaken från konstellationen till konstellation från år till år. Det tar ungefär två och ett halvt år att resa från en stjärnbild till nästa. Under 2010 och 2011 kommer Saturnus placeras nära Jungfrun. Det kommer då att gå mot Vågen i 2011 och 2012. Utvecklingen går vidare till Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen, Fiskarna, Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan och sedan Leo nytt. Det tar Saturnus 29 och ett halvt år att slutföra sin omloppsbana.
5.
Inse att Saturnus har en bakåtsträvande rörelse på himlen. Det visas att vandra bakåt i förhållande till stjärnorna ibland. Detta är vad alla planeter gör när de ses från jorden. Retrograd rörelse är inte långt. Saturnus kommer fortfarande att synas i närheten av stjärnbilden det är förenat med för ett givet år.

Tips och varningar


  • Välj en klar natt för att kunna se Saturnus. Högre höjder bort från städer är bäst. Luften är smog-fri och det finns färre lampor. Ett teleskop kommer att hjälpa dig se information om Saturnus, men det kan ändå uppskattas med blotta ögat. Tittar Saturnus under flera dagar kommer att avslöja hur mycket det vandrar över himlen i förhållande till stjärnorna.
    
    Copyright © 2011 give2all.org