välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykeln för däggdjur

Postad av : Jeanette Morales

Däggdjur är en unik ordning av djur i djurriket. Däggdjur kännetecknas av att de varmblodiga, med svettkörtlar, och har mjölkkörtlar och med levande ungar (med undantag för fem arter kända som monotremes att lägga ägg. ) Däggdjur är unika från många andra djur i att de unga är födda hjälplösa och kräver föräldrarnas omsorg . under en längre tid innan de kan klara sig själva

Reproduktion

hos däggdjur livscykel börjar med parning. Däggdjur förökas sexuellt. Ägget som finns inom den kvinnliga och befruktas av spermier av de manliga, fäster sedan i livmodern där det börjar utvecklas till en baby. Beroende på art, kan detta ske med en förening av ett enda ägg och spermier, vilket resulterar i en avkomma, med många eller.

Meosis

Det befruktade ägget börjar att genomgå snabba förändringar efter befruktningen. Den zygot, som det nu kallas, kommer att börja dela in i många skillnad celler utan faktiskt ökar i storlek i vikt. Den här processen kallas meios. Det är där de viktigaste groddblad skapas, men långt innan någon cell specialisering sker.

Dräktighetstiden

Från denna punkt framåt kommer zygot utvecklas till ett embryo och sedan ett foster, med celler förgreningar och specialiserade i organsystem och andra strukturer. Den tid det tar för en zygot att bli en levande bebis är vanligtvis kallas dräktigheten. Dräktighetstiden varar olika lång tid, beroende på art av däggdjur och kan variera allt från en vecka till ett år eller längre.

Född

Efter dräktigheten har slutförts kommer mamman föder levande avkomma. Beroende på art, kommer barnet eller barn födas antingen huvudet först, som i fallet med människor, eller svans först, som i fallet med flesta däggdjur som lever under vattnet. Mamman kommer omedelbart att börja ta hand om de unga, rengöring och utfodring med hjälp av mjölkkörtlarna.

Utveckling

unga däggdjur inte genomgår utvecklingsstadier som larver eller någon form av metamorfos, eftersom de är föddes som miniatyr versioner av vuxna, även om många av dem går igenom en mognadsprocess där de blir könsmogna. Efter mognad börjar livscykel igen med parning och befruktning.

Överväganden

Det är föräldraskap process som sätter däggdjur bortsett från många andra djurarter. Det avgörande kännetecknet för däggdjur är förmågan att amma sina ungar. Denna mjölk ger konstant näring och antikroppar mot de unga, ge dem bästa möjliga starten i livet. Mamman ger också skydd och skydd mot väder och blivande rovdjur. Det är dessa fördelar som gör däggdjur att trivas och frodas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org