välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad man ska mata en föräldralös fågelunge

Postad av : Stefan Svensson

Om du är en fågel älskare och du finner en baby föräldralös fågel, är chansen att du vill göra allt du kan för att se till att det överlever och frodas. Tyvärr, vind många välmenande människor som gör upp mer skada än nytta när de hittar en fågelunge. Innan du tar en fågel i, ta ett steg tillbaka och lära sig lite om övergivna fåglar

Fåglar och lagen

Nästan varje vilt fågel i USA är skyddad enligt lag. Det betyder att det är olagligt att fånga och sköta det i ditt hem. Två vanliga undantag är Europeiska Starling och gråsparven. Båda är introducerade arter som inte skyddas av US Fish and Wildlife Service.

Om du inte är positiv din fågel är en av de oskyddade få arter, ring din lokala anläggning fågel rädda för instruktioner.

Bestäm om du behöver hjälp

De flesta fågelungar du stöter inte faktiskt kommer att överges. Om din fågel har fjädrar, men de kan vara gles och duniga, är det förmodligen en spirande fågel. Detta innebär att det är på marken, eftersom det är att lära sig flyga. Dess föräldrar är oftast i närheten eller av att få mat. Ace fåglar är vanligtvis matas av sina föräldrar under denna period lärande.

I detta fall lämna fågeln ensam. Från ett fönster eller avlägsna läge, vänta några timmar för att se om föräldrarna anländer. Du kan placera fågeln på en låg buske eller trädgren om du är bekymrad sin grund platsen är inte säker.

Om du hittar en naken fågelunge, eller en med mycket få fjädrar, barnet är förmodligen i behov av hjälp. I detta fall, se sig omkring för sitt rede och placera den försiktigt tillbaka in om du kan.

Akut Näring

Förutsatt att du har hittat en skyddad art, eller om du har fått okej av tjänstemän, kan du behöva erbjuda fågeln akut livsmedelsbistånd tills du kan ge det till professionella rehabilitators. Mata aldrig en vätska fågelunge eftersom det kommer sannolikt aspirera och dö. Dessutom matar inte det maskar du hittar utanför eftersom de kan innehålla farliga parasiter. Istället blanda hunden eller katten mat med vatten eller äppelmos, vilket gör den till en tunn pasta. Med en blandare eller i slutet av en plastsked, erbjuda mat till fågeln. Du kan också erbjuda små bitar av en vätska rik frukt som vattenmelon eller druvor för att återfukta en fågelunge.

Inte alla fåglar äter kött, så detta protein-rik kost är tillfälligt tills en specialist kan gå in .

Övriga fakta

Att röra en fågelunge kommer inte att hålla föräldrarna från skötsel till det senare. Fåglar har nästan inga luktsinne. Det är mer troligt att stå nära barnet är vad som kommer att orsaka en förälder att överge den.

Olika fågelarter äter olika sorters mat, och de flesta fåglar inte mata maskar till sina barn. Även korrekt identifiera barnet, ingen lätt bedrift för en amatör kan göra skillnaden mellan liv och död. Att ta hand om fågelungar är mycket svårt-det är lätt att döda dem, så lämna det till proffs.

    
    Copyright © 2011 give2all.org