välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur läser en god mätare ljudvågor?

Postad av : Stefan Svensson

Om ljud och Ljud Meters

Ljud mätare används för att registrera makt ljudvågor som de känner av. Även om det finns olika typer av ljud meter, den vanligaste typen är små, i fickformat eller handhållna versioner som kan flyttas från plats till plats. Ljud mätare används --- och förvisso krävs --- i högt buller miljöer och fabriker, så att företag exakt kan bedöma hur mycket ljud arbetstagare utsätts för under dagen. Dessa mätare måste uppfylla särskilda krav för att godkännas för användning, eftersom företag använder avläsningar för att fastställa om ljudnivåerna i en arbetsplats ska, enligt lag, sänkas eller inte.

Ljud görs av tryckvågor som reser genom luften. Dessa tryckvåg plockas upp av känsliga organ i våra öron och tolkas som buller genom våra hjärnor. Vågorna är skapade från en typ av energikälla, och naturligtvis har de mest energi nära denna källa. Som vågor färdas genom luften bort från den källan de förlorar makt, minskar i volym.

Ljudmätare Funktion

Ljud mätare även en mikrofon enhet som kan plocka upp dessa tryckvågor och beräkna sin energi grundat på de elektriska reaktionerna som de kan orsaka. Kraften i ljudvågor oftast bestäms i decibel, förkortat en logaritmisk skala som "dB" som ökar i takt ljud intensifieras. Ljudnivåer cirka 80 dB brukar anses vara farliga, kan skada hörseln efter en viss exponering, även om internationella standarder fastställs mycket lägre än detta för fabriken buller. Naturligtvis, även en låg nivå ljud, om höras över veckor eller år, kan skada hörseln, så många ljud mätare även en process som kallas loggning. Detta är bara en enkel avprickning av alla ljud information som samlats in inom en dag, och produktion av en genomsnittlig decibelnivån, som används för att bedöma kvaliteten på ljudet påverkar arbetstagare som utför runt Ljudmätare. Stämmer ofta kombineras och medelvärde igen över veckor eller månader.

Ljudmätare Variabler

Ljud meter har en rad där de är verksamma, vilket visar hur väl de kan plocka upp olika nivåer av ljud. Det finns ofta en rad miljö ingår, så att den maximala radien där ljudmätaren plockar upp tryckvågor finns att välja. Ju närmare ljudkällan är, desto mer exakt en genomsnittlig ljudmätaren kommer att kunna spela in den. Företag som kräver deras anställda att överföra ljud meter välja ibland för enklare konstruktioner, okomplicerade objekt med en öppning för mikrofonen så att arbetstagarna inte kan förfalska information genom att utsätta systemet för högre bullernivåer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org