välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar ett vatten fungerar jet saxen?

Postad av : Camilla Näslund

Grunderna

Vattenskärning fräsar (waterjets) är kraftfulla industriella maskiner som är mycket använda trycksatt strömmar vatten för att hjälpa till att framställa allt från engångsblöjor, mjukpapper och godis till fint detaljerad exotiska metallkomponenter. Att göra sitt jobb, vattenstråle fräsar förlita sig på en blandning av teknik, för att varje i nära tillsammans skapa maskiner av anmärkningsvärd noggrannhet och tillförlitlighet.

Vattenskärning fräsar finns i två grundläggande former. Pure waterjets, arbeta vid tryck från 20. 000 till 60. 000 pounds per kvadrattum (psi), använd bara vatten, och är begränsade till att skära mjukare material som skum, papper och gummi. Slipmedel waterjets, som opererar från 60. 000 till nästan 90. 000 psi, använd la slipande material (vanligen krossad sten granat) för att producera kraftigt ökade skärkrafter. Även om liknande i de flesta avseenden, fräsar konstruerade för en uppgift är inte lämpliga för den andra.

Pumpar

Waterjets generera skärtrycket från en av två typer av vattenpump. Direkt köra pumpar arbeta på samma principer som brickor hushåll tryck, med hjälp av en rad kolvarna att generera ökade trycket. Intensifier pumpar är mer sofistikerade, med hjälp av ett hydrauliskt tryck systemet tillsammans med ett separat system att stabilisera vattenflödet. Bildförstärkare är 10 till 25 procent starkare direktdrift pumpar, och är nu de facto-standard.

Skärhuvuden

högtryckstvätt från pumpen överförs genom en serie av ledningar till skärhuvudet. Här kallade det matas på ett kontrollerat ström genom en liten öppning en juvel, eller öppning. Öppningar är oftast gjorda av diamant, rubin eller safir att motstå det enorma trycket. Trots det måste de bytas ut med jämna för att säkerställa korrekt drift. I slitande fräsar vattenstråle, finns en liten kammare utanför tunnelmynningar där krossad sten är vakuumförpackat matas in i trycksatta ström. Vatten huvudsakliga funktion är att driva dessa sten partiklar, som inte själva styckningen. Den mest kraftfulla vattenstråle fräsar kombinera nötning med rörliga huvudet.

Vatten hastigheter som genereras av moderna skärhuvuden typiskt tillvägagångssätt ljudets hastighet (750 miles per timme), och vissa avancerade fräsar producera hastigheter närmar sig 1750 miles per timme. Strömmar av denna kraft kan sänka även de hårdaste material.

Några vattenstråle skär använda stationära huvuden. Vanligtvis stationära fräsar utföra arbeten som liknar traditionell skärutrustning, med material matas genom maskiner av människors eller maskinförare. Motion fräsar hålla eller vända material på plats när det brukas på ett rörligt huvud.

Det enklaste och vanligaste rörelse fräsarna flatstock maskiner, som används för att skära plana material på två axlar. Liksom nästan all rörelse waterjets, de är datorstyrda. Vanligtvis använder en programmerare datorprogram för att skapa en design. Specifikationer för att design är sedan matas in i fräsen, som just replikerar behövs delen. Långt mer komplex resultat erhålls från fem-axliga maskiner, som kan manipulera delar i det tredimensionella rummet och skär dem i nästan alla vinklar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org