välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en modell av en vatten ekosystem

Postad av : Annika Hultén

Bygga en modell för en vatten ekosystem ger en hands-on "för dig att studera en självunderhållande ekosystem. Ekosystem krävs balans, som du lätt kan replikera innanför stängda villkoren för en burk. Växterna ger en källa till mat och syre för fisk, medan sniglar konsumerar avfall från fiskar och växter för att hålla allt balanserad. En modell vatten ekosystem i en burk kan du studera och logga resultat för en period av flera veckor eller mer, vilket gör det till ett bra val för ett forskningsprojekt som

Du behöver:.
1-liters burk med lock.
Grus.
Filtrerat vatten.
Akvarieväxter.
Fish.
Sniglar.


1.
Placera 2 inches av grus i botten av burken. Välj en burk som har en tättslutande lock.
2.
Fyll burken till 3 /4 med filtrerat vatten. Låt burken stå utan lock i 24 timmar för att låta överskottet av klor att dunsta ut.
3.
Plant 2 till 3 akvarieväxter i gruset. Välj växter som kommer att vara en födokälla för fisk du väljer. Djuraffären där du köper fisken kan leda dig till rätt växtsorter.
4.
Lägg fisken på din ekosystem. Placera plastpåsar som innehåller fisk från djuraffären i vattnet. Låt fisken säckar för 2 till 3 timmar så att de kan vänja sig vid vattentemperaturen. Sedan dumpa dem i akvariet.
5.
Tillsätt 3 eller 4 sötvatten sniglar i burken. Dessa djur kommer att rensa upp alger och avfall i modellen ekosystem. När du lägger till sniglar, skruva på locket hårt på burken.
6.
Ställ burken när det får ljus men inte direkt solljus. Du vill att din modell ekosystem att stanna en ganska konstant temperatur. Kan

tips och varningar


  • sötvattensmärla användas i stället för fisk.
  • För mycket alger innebär att det inte finns tillräckligt med sniglar i din ekosystem. Lägg i några mer för att balansera ut det. Om fisken börjar dö, måste du lägga till fler växter.
    
    Copyright © 2011 give2all.org