välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är smaragder skapas?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Smaragder är kristaller som växer en molekyl vid den tidpunkten. Denna gröna ädelsten är en variant av beryll och bildas naturligt i en sexkantig form. Det finns också en blå sort av beryll som kallas akvamarin. Gruvarbetare i dag är att ta bort kristaller som började som utgör mer än 100 miljoner år sedan.

Bildande sker djupt i jordskorpan, där uppvärmda vätskor fly från varm magma. Dessa hydrotermiska vener innehåller den uppvärmda vätskan göra ett val plats för bildandet av smaragdgröna kristaller. Den främsta kemiska sammansättningen av beryll måste också vara närvarande förhållanden vara optimal.

Många naturliga ädelstenar form i denna samma sätt. Emerald är den mest populära av ädla bryts ädelstenar, som omfattar diamant, rubin och safir.

Några smaragder kommer från pegmatit insättningar. Denna inlåning liknar venerna i hydrotermiska make-up utom smält sten (magma) former vener istället för varmt vatten. Vissa element kvar i lösningen bildas när magma börjar svalna. Om de nödvändiga kemikalier finns i, och om villkoren är perfekt, kan smaragd kristaller bildas i pegmatit.

Historia Emerald

emerald är en urgammal ÄDELSTEN som bryts av egyptiska slavar och rapporteras i den äldsta boken i världen. Den "Papyrus Prisse" är känt för att vara cirka 4. 500 år gammal. Den innehåller en passage skriftlig 1. 000 år tidigare: "Men bra ord är svårare att hitta än smaragd, för det är av slavar det konstateras bland klipporna. "

Egyptiska gruvor och tunnlar nu producera endast små stenar av dålig kvalitet, som är den mest sannolika orsaken att gruvorna ursprungligen övergavs. Plinius, en 19th-talet romersk lärd, var den första att förkunna det unika i denna gröna pärla. Han sa att det inte fanns någon pärla befintliga som är mer intensiv än det smaragdgröna.

Dessa stenar har en historia som den primära valet för 20: e och 35. firandet bröllopsdag. Det är också månadssten för maj och representerar astrologiska tecken på cancer.

Emerald Källor

För närvarande är aktiva smaragd gruvor i Brasilien, Colombia och Zambia. Sekundär källa gruvor i Afghanistan, Australien, Pakistan, Ryssland och USA. Mörkare smaragder kommer från brasilianska gruvor, medan de med en blåaktig färgton är från Zambia. Men de finaste och mest värdefulla smaragder minerade i Colombia.

Sedan mitten av 1960-talet, har syntetiska smaragder odlats i laboratorier. Denna process börjar med upplösningen av kritiska näringsämnen i vatten, som också innehåller en syralösning. Därefter kommer blanda kemikalier och värme dem för höga temperaturer under trycksättning, följt av placeringen av den växande smaragder i en svalkande kammare, där kristallerna faktiskt utgör.

Global syntetisk smaragd produktionen var mer än 500. 000 karat av 1980 . Idag, skapandet av smaragder i labbet är det viktigaste medlet för att producera denna pärla. Men minskar denna process värderingen av smaragd-men inte mycket.

    
    Copyright © 2011 give2all.org