välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur solenergi celler görs

Postad av : Jonathan Nyberg

de stora aktörerna

Solceller (PV) är ett hjälpmedel som tar naturligt ljus och omvandlar det till energi. En av de mest populära PV enheter, solceller, är de grundläggande bygga enhet solcellsmoduler och solpaneler, ta solens energi och överföra den till användbar kraft. Antingen genom hemlagad medel eller via tillverkning, komponenterna i en solcell innehålla en samlare tub av glas eller plaströr, kopparoxid, saltvatten och alligator leder klipp som ansluter till en micro amperemeter. Kopparoxid används eftersom det är en power-ledare, ett derivat av koppar. Kisel kristallin är en annan vanlig som halvledare för solceller, och är särskilt vanligt inom tillverkningsindustrin. I detta fall motsätter remsor av kisel kristallina matchas upp och täckt med anti-återspeglas beläggning och användas vid den värmeledare inom samlare röret. Solljus i kombination med kisel kristallina skapar makt som sedan kan utnyttjas och användas.

Församlingen

För hemgjord solceller med kopparoxid, värmer en kopparplätering som har slipas och alla eventuella sulfid och korrosion. Arket kommer att oxidera eftersom det värms, vilket ger den svarta lager som indikerar förekomst av kopparförening oxid. När plåten kyls, peeling detta svarta lager av. En annan kopparplåt som inte oxideras placeras med den behandlade kopparplåt in i uppsamlaren röret utan att vidröra. Krokodilklämman leder sedan fästas på kopparplåtar och ansluts till amperemeter. Den uppvärmda kopparplåt är ansluten till den negativa. Slutligen tappvarmvatten och salt kombineras och hälls i samlare, men inte röra alligator leder. De kopparplåtar inte är helt nedsänkt i vattnet, de rota en tum över vattnet

Celler in Action

När solen skiner på solcell, det kopparoxid eller kisel kristallina aktiveras och energi. utnyttjas för i kontakten röret. Den typ av halvledare är sådan att de elektroner som löst studsar runt, väntar på att aktiveras, frigörs och utnyttjas. Den saltvatten bär elektrisk laddning genom solcell, till krokodilklämman, även om kablarna till amperemeter, där energin lagras och omvandlas till en användbar form. Varje solcell kan producera en kvarts volt eller 50 mikro-ampere. Flera solceller måste sättas samman till makten någon större enheter, och denna mängd kraft varierar beroende på hur mycket solljus är i en viss dag.

    
    Copyright © 2011 give2all.org