välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en windvane

Postad av : Jeanette Morales

En forntida verktyg för att bestämma vindriktning, kan en vindflöjeln det lättare att förutsäga närmar vädermönster, uppskatta intensitet och riktning av mötande byarna, och ge stöd till jordbrukare och odlare när man planerar områden och tider bete. Vindkopparna är oftast formad som pilar och placeras på en hög punkt på en fastighet som ett tak. Vindkopparna kan tillverkas av material som kartong, eller så kan du använda något som trä för en mer permanent fixtur

Du behöver:. .
Kartong
Blyertspenna med sudd.
Härskare.
Sax.
Sugrör.
Tape.
Tomma och rena yoghurt behållare.
Lim.
Kompass.
Lång metall tack.
Modellera.

Att vindflöjel


1.
Rita två liksidig triangel på en bit tjock kartong med penna och linjal. Ena sidan av en triangel ska vara ungefär 3 inches i längd, och de andra större vid 5 eller 6 inches i längd. Den lilla triangeln kommer att vara riktad pekaren, och den stora triangeln kommer att fånga vinden.
2.
Skär ut trianglar med hjälp av vass sax eller en kniv. Med en linjal som en vägledning för kniven kommer att ge en ren, skarp kant till trianglar. Var noga med att klippa om en lämplig yta för att undvika att skära genom möbler eller bordsskivor.
3.
Slice båda ändar av en sugrör av plast ca 1 /4 tum djup, och mata in en platta sidan av den lilla triangeln i ena änden och en spets av den större triangeln i andra änden. Täta skarvarna med tejp för extra styrka.
4.
Skapa en yoghurt kartong kompass genom att rita en kompass ansikte på en bit kartong som är av samma storlek och form på behållarens botten. Fäst den i foten med lim eller tejp.
5.
Stick hål med sax i mitten av yoghurt behållarens botten och tryck pennan, punkt dels genom papp kompassen ansikte och ner till botten av den upp och ner behållare. Använd en penna med ett radergummi. Pennan ska vara säker men lös (kunna rotera) inom vindflöjeln bas. Fyll i detalj på kartong kompass ansikte, med hjälp av en riktig kompass som modell.
6.
Tryck en lång metall please i mitten av plast halm och genom radergummit del av pennan. Pilen och yoghurt behållare kompass ska nu bindas ihop. Pennan ska snurra fritt så att pilen kan rotera när det behövs.
7.
Säkra klar vindflöjeln på plats med modellera placerade runt och under behållaren.

tips och varningar


  • överväga att lämna en trä och metall version av vindflöjeln som en gåva. Personligt med familjens namn eller klippa ut i form av en favorit djur.
  • Endast vuxna eller äldre barn med vuxna tillsyn bör försöka sig på detta projekt. Knivar och saxar kan orsaka allvarlig skada om de används felaktigt.
    
    Copyright © 2011 give2all.org