välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av utrymmen mat

Postad av : Ulf Friberg

Äta i rymden är ett komplext problem. Livsmedel ska förpackas på ett sätt att göra dem lätta och tar liten plats. De måste också vara beredd på ett sätt som inte kräver kylning. Mat smulor som kan flyta i mikrogravitation måste minimeras

Rehydratable Foods

Rehydratable livsmedel bereds genom att ta bort vatten från maten. Genom att ta bort vatten, de är lättare och mindre för transport. Vatten som en produkt av bränsleceller läggs till mat för beredning. Rehydratable livsmedel såsom soppor, makaroner och ost och äggröra lagras i ett flexibelt material som fungerar som en skål och sked.

Thermostabilized

Thermostabilized livsmedel är värmebehandlade före rymdfärder att ta bort skadliga bakterier. Dessa lagras i flexibla retorten förpackningar eller aluminiumburkar. Livsmedel såsom tomat och aubergine, tonfisk och tips biff med svamp värms och äts direkt från dessa paket. Dessa paket inte måste kylas för att de är förkokta.

Bestrålat

bestrålat kött finns också till utrymmet besättningen. Dessa kött, inklusive biff och hamburgare, är förkokt i påsar och endast kräver uppvärmning för förberedelser. Eftersom köttet är förkokt, inte kräver kylning.

Naturlig Mat

Mat som nötter, kakor och barer granola inte ändras från sitt ursprungliga skick. Dessa livsmedel lagras i klara flexibla förpackningar som inte kräver uppvärmning före förtäring. Färska frukter och grönsaker är också med på flygningar utan måste ätas inom de första dagarna eftersom de kommer att förstöra utan kylning. Mjöl tortillas som används på den plats där bröd för att eliminera smulor som kan flyta omkring i kabinen.

Kryddor Kryddor som ketchup och majonnäs lagras i samma tjäna paket. Salt och peppar är i flytande form för att eliminera dem från flyter runt stugan. Pepper lagras i olja och salt är upplöst i vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org