välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en laser

Postad av : Jeanette Morales

Ordet "laser" är en akronym för ljusförstärkning genom stimulerad emission av strålning. Det ljus som produceras är mycket intensiv och riktningsgivande. Sedan dess utveckling på 1960-talet har människor experimenterat med variationer och byggt sina egna lasrar. En del av populariteten av laser berodde på artiklar i "Scientific American" tidningen, som publicerat information om hur man bygger en laser. Här är hur du kan göra din egen laser och verkligen imponera på dina vänner och familj

Du behöver:.
Förkopplade blixtrör.
Glasrör.
Vakuumpump.
Laser medium.
2 försilvrade speglar, en helt försilvrat och en halvförsilvrad.


1.
Välj anläggningsområdet. Detta område måste vara någonstans som inte används mycket. Din arbetsplats bör vara en stabil plattform.
2.
Använd en vakuumpump och evakuera glasröret att göra ett vakuum. Se noga till att du har en komplett vakuum. Fyll vakuumröret med lasern medellång och tätning. Om du använder helium-neon, kan du fylla röret med 85 procent helium och 15 procent neon gas. Trycket bör vara 1 /300 atmosfärer. Du kan också använda en solid lasern medium. Köp en ruby spö för en rubin laser.
3.
Placera speglar i bägge ändar av lasern medium. Fotoner som genereras av "pumpas" är medium reflekteras av speglarna. En spegel är bara halvförsilvrad och tillåter lite ljus igenom och reflekterar en del tillbaka. Ljuset som går igenom unsilvered del av spegeln är laserljus. Justera speglar "placeringen vid behov.
4.
Placera förkopplad blixtrör (t. ex. en fotografs blixt lampa) i en position över vakuum röret med lasern medium. Denna "flash" ljus producerar mycket starka ljusblixtar. När blixten sänder ljus i lasern medium, är atomerna i lasern medium upphetsad och laser ljuset genereras.
5.
Kontrollera alla anslutningar av delarna. Var noga med att lasern är stabil i sin konstruktion, och att den är ordentligt placerad på ett fast underlag. Slutligen testa laser. Använd en säker mål.

Tips och varningar


  • Delar kan köpas eller konstruerat av objekt som du kan hitta i järnhandeln.
  • Ljuset från en laser kan orsaka skada. Detta är ett intensivt ljus som kan bränna. Så försiktighet bör iakttas i där lasern är riktad.
    
    Copyright © 2011 give2all.org