välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om spindlar med vingar

Postad av : Jeanette Morales

Vad är skillnaden mellan spindlar och insekter? Är spindeln bara en av de otaliga insekter svärma i världen-eller är det något annat altogther? Och kan spindlar har verkligen vingar?

De flesta människor klumpa många typer av spindlar tillsammans med skalbaggar, myror och andra som gör upp insekten familjen. Men medan spindlar och insekter har ett stort antal likheter, de är inte identiska, finns det flera särdrag som skiljer spindlar från världen av insekter. Ett av dessa variabler omfattar de saknar vingar, men spindlar ofta uppvisar beteende som lätt kan misstas för flygande

Identification

Både spindlar och insekter har flera speciella egenskaper som gör att upptäcka skillnaden mellan dem relativt lätt.

Det första är alla insekter har sex ben, spindlar alltid har åtta ben.

En insekt kropp är uppdelad i tre delar: huvud, thorax och buk. De sex ben av insekten är alltid knutna till midsection av kroppen, bröstkorgen. Spindlar har bara två kroppsdelar.

Insekter sport antenner, och nästan alla insekter vuxna har vingar. Spindlar brist både antennerna och vingarna i något skede av livet, trots att de har speciella organ, spinnerets på deras magar som producerar en tunn men otroligt robust silkestråd. Insekter har inte spinnerets och inte kan producera silke.

På grund av de många skillnaderna mellan spindlar och insekter, lämnade tidigt djur klassificerare de två grupperna i separata klasser för stammen Arthropoda. Spindlar är i klassen Spindeldjur, insekter i klassen Insecta

Missuppfattningar

Spindlar uppvisar flera beteenden som lätt kan misstas för flygning, vilket skrämde observatörer övertygade om att de just har sett en spindel med vingar. .

Till exempel, en av många typer av hoppande spindlar har Peacock spider, flik-liknande delar av sin mage att den kan sträcka på vilja och vara till hjälp när spindeln i segelflyg medan hoppning. Dessutom är många hoppande spindlar kan hoppa en sträcka över 80 gånger längden på sina egna kroppar, de använder en silke tjuder för att förhindra katastrofala fall

Den som har läst eller sett "Charlotte's Web". minns en annan flygning-liknande beteende av spindlar som är med nära ingåendet av historien: De nykläckta barn Charlotte spin långa rep av silke och "ballong" bort från Wilbur och gården. Alla typer av spindlar praktiken "ballongverksamheten" beteende snart efter de följer av de äggsäck. Även om det kan se ut massa flockar av spindlar som flyger bort i vinden, är det verkligen bara en teknik spindlar använder för att försäkra de unga spindlar kommer att bli utspridda tillräckligt för att förhindra alltför stor konkurrens för livsmedel.

Typer

Spindlar och insekter utgör några av de mest talrika och olika grupper av levande varelser på jorden.

Spindlar har lyckats skapa sig en nisch för sig själva på alla möjliga habitat på jorden, från de hetaste, torraste öknar till den isiga vidderna i Arktis. I en mycket generell mening, kan spindlar delas in i två huvudgrupper-byggare webb och jägare. Den web-byggnaden spindlar kan uppdelas ytterligare genom den typ av duk som de använder för att fånga sitt byte. Vissa spindlar är klot vävare (den typ de flesta av oss är bekanta med), medan andra producerar en stor, trattformade webben. Web-mindre spindlar, såsom fågelspindlar och spindlar varg, använd inte en webbsida att fånga sitt byte. Istället förlitar de sig på stealth, gift och ofta extremt listig taktik för att få en måltid.

Även insekter innehålla en häpnadsväckande mängd varelser-över en miljon beskrivna arter och i särklass mest skiftande grupp av djur på jorden-kan de generellt delas in i vinglösa och flygfän

. Funktion

Insekter och spindlar kan säkert vara besvärande, men deras många positiva aspekter är en viktig aspekt av en framgångsrik ekosystem.

Insekter är avgörande för att hjälpa förökning av växter genom pollinering, den process genom vilken en insekt (som ett bi eller fjäril) som livnär sig på nektar från en blommande växt passerar pollen på andra liknande anläggningar-som Därefter kan producera ett frö eller frön. Insekter är också en viktig födokälla för en oerhörd mängd djur, såsom de flesta fåglar och reptiler, och många små däggdjur.

Spindlar spelar en stor roll i att hålla insektspopulationer under kontroll. För stor för en koncentration av dem kan vara skadlig.

Varning

Var alltid försiktig runt spindlar och insekter som du inte är lätt att identifiera. Många insekter har obehagliga svider, och en stor andel av spindlar har smärtsamma och ofta giftiga, biter.

    Previous:nothing
    Next:cirka nio-banded bältdjur
    
    Copyright © 2011 give2all.org