välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur intelligent är delfiner?

Postad av : Jeanette Morales

Delfiner är fascinerande och intelligenta varelser, mycket lekfull och social. De kräver fysisk kontakt och interaktion, ungefär som människor, och isolerade delfiner kommer snabbt att bli sjuk och förtvivlad. Deras imponerande socialt samspel både med andra delfiner och med människor är bara början på den sort av intelligenta åtgärder delfiner kan

Överväganden

Den svåraste delen av att fastställa intelligens delfiner ligger i att definiera "intelligens". Vissa forskare tror intelligens definieras av förmågan att kommunicera, medan andra tror att det bygger på självinsikt. Andra ser för förmågan att lösa problem. Några anmärkningsvärda förmåga delfiner som tyder på en hög nivå av intelligens inkluderar förstå siffror arbetar konsekvent sätt i grupp. Grupper av över 100 delfiner kan reagera för miljörisker såsom hajar i nära unisont. Medan delfin intelligens har studerats ingående i fångenskap, är det svårt att åstadkomma i det vilda. Den naturliga livsmiljö delfiner är så omfattande att få studier har gett entydiga resultat i det vilda.

Funktioner

De vanligaste arterna av delfin, flaskan-nosed delfin, har en hjärna massa 1,500-1,700 gram. Detta är större än människor, som har en hjärna massa 1,300-1,400 gram. Human nyfödda har en hjärna massa som är 25 procent av den för vuxna. I jämförelse nyfödda delfiner har en hjärna massa som är över 42% av deras eventuella vuxna hjärnan massa. Sändningstid av information snabbare delfiner än hos människa. Detta kan vara ett resultat av deras behov att bearbeta ljudet snabbt för ekolokalisering.

Identifiering

En anmärkningsvärd aspekt av delfin intelligens som är mycket debatteras är deras förmåga att kommunicera. Delfiner avger två typer av ljud-visselpipor och klick. Individuella delfiner utveckla en signatur, identifiera vissla tidigt i livet. Delfiner använder signatur visselpipor för att ringa till varandra. Många observationer tyder även på att delfiner har ett unikt språk som används för att kommunicera med varandra. I en studie, som är avsedda för observation av gråval har flera aluminium stolpar restes Scammon's Lagoon, utanför San Diego. En grupp flasknosdelfiner möter hindret tycktes krypa och kommunicera i en serie visslingar och klick. En medlem i gruppen verkade vara vald till "scout". Denna delfin fram och undersökte barriären. Efter att ha återvänt till gruppen var scout delfin emot med glada kvittrar. Efter mer konversation, passerade gruppen barriären. Flera år senare en nästan identisk händelse observerades av en annan grupp forskare.

Potentiella

Förutom sina kommunikativa färdigheter, har delfiner uppvisade förmåga att lära sig en mängd komplexa trick. De kan förstå och reagera på mänskliga kommandon. Dessutom har en del forskning visar att delfiner har förmågan att visa kreativa svar. En studie belönas deltagarna för att producera unika beteenden som de inte hade tidigare lärt sig. En av delfiner i studien krävdes 16 sessioner för att förstå målet och producera tydliga beteenden. Den andra delfinen krävs 33 sessioner. När experimentet upprepades på människor, tog det ungefär samma tid för försökspersonerna att förstå målet.

Teorier /Spekulationer

Många forskare har också observerat en betydande känsla för humor i delfiner. Dessa lekfulla djur har observerats rullande långsamma sköldpaddor och om igen i vattnet, och smyga tyst bakom pelikaner nafsa på intet ont anande offer stjärtfjädrar. Även möjligheten att spela dessa kreativa upptåg på andra djur kan inte mätbart bestämning av förekomsten av intelligens, är det en mycket intressant iakttagande.

    
    Copyright © 2011 give2all.org