välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar de fem ljusaste stjärnor synliga från New England

Postad av : Ulf Friberg

Av de fem ljusstarkaste stjärnorna på himlen som kan ses från New England, kan två ses lätt under våren och sommaren och tre under de kallare månaderna. Dessa fem är inte de fem ljusaste stjärnorna i hela himlen, bara de fem mest briljanta som kan observeras från New England. Stjärnorna Canopus och Alfa Centauri stå andra och fjärde i deltagarlistan av ljusa stjärnor, men dessa två kan inte ses från New England
1.
Sök efter Sirius. Endast vår egen sol är ljusare än denna stjärna, som är en av de närmaste stjärnorna till Jorden. Det ligger i stjärnbilden Canis Major, en vinter konstellation i New England. Du kan lätt känna igen den genom dess luminositet, men om du behöver mer hjälp och sedan hitta stjärnbilden Orion i den sydöstra himlen. Denna stjärna samling består av flera ljusstarka stjärnor och är rektangulärt. Den "bälte" av Orion består av tre stjärnor i rad snett nedåt mitt i rektangeln. Du kan följa bältet ner och dra en tänkt linje rätt till Sirius, vilket är 8 ljusår avlägsen.
2.
Arc till Arcturus. Den tredje ljusstarkaste stjärnan i hela natthimmel, är Arcturus i stjärnbilden Bootes. Det är bäst i midspring. Hitta Karlavagnen i Stora björnen. Karlavagnen är en samling av sju stjärnor som bildar en slev form. Det är aldrig långt från norr, som det verkar cirkel Polstjärnan från vår utkiksplats på jorden. Följ handtaget i Karlavagnen i en kurva, eller båge, ut i rymden tills du kommer till din första ljusa stjärnan. Det kommer att bli Arcturus, mindre än 40 ljusår bort.
3.
Titta rakt upp på sommaren till platsen Vega. Den tredje mest bländande stjärna synligt från New England, är Vega nästan rakt över under sommarmånaderna. Det är i stjärnbilden Lyra lyra, eller harpa. Vega utgör "Summer triangeln" med Deneb i Svanen och Altair i Örnen. Det är ett "rent" 25 ljusår från oss.
4.
Hitta levande Capella. Denna intensiva stjärnan är i Auriga vagnen Driver. Det är ca 42 ljusår bort och är också en vinter ledstjärna. Gå tillbaka till Sirius och dra en linje från den genom den vänstra axeln på Orion, som bildas av den ljusa stjärnan Betelgeuse. Fortsätt linjen ut i rymden. Som ni gör, kommer du att märka en V-formad star grupp. Detta är OXEN. Fortsätt tills du se en mycket ljusstark stjärna på vänster om linjen. Detta är Capella, som betyder "liten honget. "
5.
Hunt för Rigel i jägaren. Orion är jägaren av luftrummet, och inom det är den sista av dessa fem ljusstarkaste stjärnorna synliga från New England. Rigel är i särklass den mest avlägsna av dessa fem, en jättestor 770 ljusår bort. Det finns i foten av Orion och är arabiska för ordet "fot". Rigel är i motsatt hörn av Orions rektangel från Betelgeuse.

Tips och varningar


  • en stjärnkarta kommer väl till pass för nybörjare som inte vet sin väg runt natthimlen.
    Previous:nothing
    Next:djur i Yellowstone National Park
    
    Copyright © 2011 give2all.org