välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar den gula anakondan

Postad av : P-O Lennartsson

Den gula anakondan är kusin med den världsberömda grön anaconda, och är betydligt mindre i storlek. Även fortfarande är den gula anakondan en av de större ormarna i världen. Detta boa finns i Sydamerika och kan vara ganska farligt för barn, äldre och mindre människor. På grund av detta är det en bra idé att kunna identifiera den gula anaconda. Lyckligtvis är gul anaconda en av de lättare ormar att identifiera om du vet vad du ska leta efter
1.
Observera storleken på ormen. Den gula anakondan är inte så stor som den gröna anakondan, men det är fortfarande en rejäl 40-pound orm som kan växa till längder på 10 till 14 fot. Den kvinnliga gula anakondan blir större än hanen.
2.
Tänk lysande färg. Basen färgen på det gula anakondan är i allmänhet gult till grönt, men kan ibland vara mycket mörkare. Under hela längden på gula anakondan, kommer du att märka ett mönster av sadel-formade svarta markeringar. Ibland är dessa markeringar är ränder, fläckar eller andra former beroende på storlek och ålder ormen.
3.
Observera att den manliga gula anakondan har ett par preanal sporrar på basen av svans som den använder när parning med den kvinnliga. De större kvinnliga och manliga ska para i vattnet, och honan föder levande ungar istället för att lägga ägg.
4.
Titta i spetsen för de mäktiga gul anaconda. Huvudet är stort och platt, och munnen hus ett stort antal vassa tänder. Den gula anakondan är en boa, och inte har huggtänder eller gift. Den gula anakondan är fortfarande känd, men för att vara en mycket aggressiv biter, och medan bett är inte giftig, kan det ändå vara farligt på grund av infektion och eventuell nekrotisk egenskaper.
5.

Se för kraftfull, muskulös spolar. Den gula anakondan dödar sitt byte genom att linda runt den och klämma varje gång bytet andas ut. Detta leder på sikt till kvävning och anaconda svälja bytet hela. Även den gula anakondan är bytet är inte så stor som den gröna anakondan: s mål, den kan döda fortfarande och äter enorma rovfåglar som häger, Cayman och även enstaka små rådjur.
6.
Titta runt på din omgivning att se vad orm är framför dig. Den gula anakondan gillar att hålla sig gömd och kamouflerad under vattnet. De hänger runt i träskmarker, floder och andra vattendrag i Sydamerika. När du ser en stor orm i vatten i Sydamerika är det en bra satsning att det är en anakonda.

Tips och varningar


  • Kom ihåg att den gula anaconda kan ha olika mönster av mörka på ryggen.
  • Försök aldrig att hantera en gul anakonda som de är mycket aggressiva. Se upp för alla stora ormen som det kan inslagning dig i sin spolar. Alltid Omedelbart till läkare om du är biten av en orm.
    Previous:nothing
    Next:hur intelligent är delfiner?
    
    Copyright © 2011 give2all.org