välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man köper ett teleskop

Postad av : Ulf Friberg

Letar du efter en julklapp som har pedagogiskt värde, kan se tillbaka i tiden och kan utlösa en livslång kärlek till naturen? Betrakta ett teleskop

Du behöver:
Internet


1
köpa ett teleskop kan vara skrämmande. . . Det finns många val, tillbehör och kostnaden kan variera från $ 100 till $ 100. 000. Men med lite forskning och lite snooping, kan man hitta en hel del på ett teleskop som kommer att visa dem underverk i universum. Det första du behöver göra innan du köper en räckvidd inte är tillräckligt förstå grunderna. Det finns i princip tre typer av teleskop. En refraktor använder en lins för att samla in ljus och bildar en bild. Detta är den typ av teleskopet flesta människor föreställer när de tänker "teleskop". En reflektor använder speglar för att samla in ljus och bildar en bild. Slutligen använder en catadioptric (alla kallas "katt") teleskopet en kombination av speglar och linser för att samla in ljus och bildar en bild. En snabb sökning på Internet kommer att avslöja många hemsidan som i detalj beskriver fördelar och nackdelar med varje typ av utrymme. Överväg också att köpa ett par astronomi tidningar på den lokala bokhandeln. Två av de mer populära publikationer astronomi och Sky Telescope. Båda dessa tidningar har artiklar om teleskop samt en mängd reklam för alla typer av teleskop.
2.
I allmänhet gör en refraktor eller en liten "katt" typ teleskop ett bra första val. Dessa teleskop kräver lite underhåll och kan vara ganska kompakt och enkel att hantera. Bli inte ryckas med hur mycket ett teleskop kan förstora ett objekt. Förstoring är en viktig aspekt, men även andra faktorer, exempelvis hur mycket ljus tillämpningsområdet samlar (drivs av diametern på linsen eller spegeln), hur lätt det är att peka teleskopet och hur lätt det är att fokusera teleskopet är lika viktiga . Det absolut bästa sättet att förstå hur dessa teleskop övervägande inverkan erfarenhet av att använda ett teleskop är att kontakta någon på din lokala astronomiförening, delta i en "Star Party" och ställa så många frågor om teleskop som du kan. De flesta astronomi klubbmedlemmar älskar att prata teleskop och du får ovärderliga "hands on" erfarenhet av att se och använda en rad olika teleskop första hand. Förklara för dem att du letar efter en post-nivå teleskop och du får en massa bra input bra teleskop beslutsfattare, vilka tillbehör överväger, och var man kan köpa.
3.

När du har lärt dig grunderna om teleskopet typer och har haft möjlighet att använda ett par genom att besöka med medlemmar i din lokala astronomi klubb, kommer du att vara på väg att göra ett informerat köp. Internet är en stor resurs för att hitta bra erbjudanden på teleskop. Utnyttja vad du lärt dig genom din Internet, magasin och astronomi klubb forskning för att utveckla en kort lista med teleskop och tillbehör som passar inom din budget. Decent nybörjar oscilloskop kan köpas för så lite som $ 150 till $ 250. Även det är inte billigt, kom ihåg att en väl älskad teleskopet kan pågå en lång tid och att en välskött teleskopet kan ofta säljas för minst 50% av vad du betalat.
4.
Så du har gjort ditt beslut och köpte ett teleskop. Grattis! När teleskopet kommer, ta din tid ställa upp. Läs instruktionerna noga och inse att det kan ta lite tid att få allt ställa upp. Slutligen, ha tålamod när du första gången försöker använda teleskopet. Det kan ta ditt ett par försök att lära sig att peka och fokusera teleskopet. Betrakta den här tiden väl spenderade. När du har bemästrat mekanik med hjälp av teleskopet, kommer du att behandlas med bokstavligen tusentals vackra natt-sky-objekten.
5.
En sista tanke. . . kom ihåg att alla teleskopet du väljer är en tidsmaskin och som ett sätt att resa i universum. Medan ljuset inte resa snabbt, tar det fortfarande tid att resa från en stjärna, galax eller planet som vår jord. Detta enkla faktum gör att när du tittar genom en kikare, tittar du på en stjärna, galax eller planet som det var någon gång i det förflutna. För en planet, kan bilden ser du bara vara några få minuter från det förflutna medan det för en galax, kan bilden vara från miljontals år tillbaka i tiden. Hur snyggt är det! Njut och lycka du gör ditt val!

    Previous:nothing
    Next:om regnskog växter
    
    Copyright © 2011 give2all.org