välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om potatis klockor

Postad av : Stefan Svensson

Det kan tyckas lite kliché-särskilt med de många filmer som skildrar enheten som en stapelvara i någon vetenskap rättvis-men potatisen klockan är faktiskt en fungerande mekanism som nästan vem som helst lätt kan konstruera. Du behöver bara de verktyg och instruktioner för att få det att hända

Betydelse

Men huvudsakligen ses som mat är potatis också vara en "elektrokemisk cell"-ett objekt som en elektromotorisk kraft, annars uppfattas som spänning genererar, från en grundläggande kemisk reaktion. När en spik skjuts in en potatis och kopplas till en koppar tråd som har fastställts till samma potatis kommer zink på nageln överföringen faktiskt elektroner mellan spik och koppartråd, generera en ström. Denna ström, medan inte tillräckligt stark för att verkligen känna i kroppen, kommer att generera tillräckligt med el för att driva en klocka.

Funktioner

Även om det finns ett antal kit som finns på marknaden, kan du mode vanligtvis en potatis klocka från ett antal objekt som du har ligger runt huset. Allt du behöver är en enda potatis, en koppartråd, naglar (galvaniserad), krokodilklämmor och en klocka-helst i låg spänning sort (omkring 1,5 till 2 volt)

Funktion

Till. mode potatis klockan, skär potatisen i halvor och sätta in en spik i varje portion. Klipp två delar av koppartråd från din rulle. Sätt ena änden av koppartråden i potatisen. Upprepa proceduren på den andra delen av potatis med er andra stycke koppartråd. Anslut koppartråd av den första delen av potatis till den positiva station klockan (där du vill placera den positiva sidan av batteriet) med en alligator clip. Anslut nageln på andra delen av potatis till den negativa station klockan (den här gången, där du vill placera den negativa sidan av batteriet) med en annan alligator klipp. Anslut spiken i första delen av potatis till koppartråd i den andra delen. Du bör nu vara som driver klockan.

Överväganden

Om du inte kan hitta en koppartråd gömt undan i en av ditt hushåll lådor, du faktiskt kan använda en penny som ersättning. Tryck bara en separat öre i varje del av potatis där du normalt fästa kabeln och sedan koppla in klockan som redan beskrivits. Du behöver inte ens sätta sin fot i en butik-om inte, naturligtvis, måste du plocka upp ett lågspänningsnät klockan eftersom du inte har någon tillgänglig hemma

Potential

Du kan. använder samma standard konstruktion för att göra en klocka från andra frukter, grönsaker och till och med drinkar. Du ska kunna driva samma klocka med ett par citroner, bananer, äpplen eller avokado, samt pickles och vissa läskedrycker (mestadels av de sockrade sorten).

    Previous:nothing
    Next:vad är utestängande regel?
    
    Copyright © 2011 give2all.org