välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad gör myror äta?

Postad av : Charlotte Wannberg

Svaret på den frågan vad gör myrorna äter är enkel-de äter nästan vad som helst. De är allätare, vilket innebär att djur och grönsaker i sin kost. Myror är särskilt förtjust i socker och också behöver vatten för att överleva. Här är en titt på vad myror äter och några av deras kostvanor

Typer

Myror är så framgångsrik en art som de är eftersom de har förmågan att göra en måltid av många olika typer av saker. De kan äta växter, vrida växtmaterial i energi eller de kan äta kött. Olika arter av myror föredra olika typer av livsmedel. Vissa äter andra insekter och döda djur som de stöter på, medan andra äter socker, frukt, frön, oljor, grönsaker och andra källor till proteiner.

Funktion

Ants kommer att utnyttja scouter för att hitta mat och sedan fastställa en spår för resten att följa tillbaka till det. De åstadkommer detta genom att använda kemikalier kallade feromoner, som de själva fastställer efter att ha funnit något att äta. De kommer att äta det de hittar och sedan gå tillbaka till kolonin där feromoner gör att andra myror att hetsa upp och låt följa spåret tillbaka till källan. De kommer att använda sina antenner i luften och lokalisera stigen, så småningom om upprättande av en väg som resten av kolonin lätt kan följa. Myrorna behöver göra detta snabbt innan myror från andra kolonier upptäcka maten.

Varning

Fire Ants är en myra art som finns över hela världen. De kommer att äta nästan vad som helst, men mest äta andra insekter. Arbetarna kommer sting andra insekter till döden och sedan rippa dem i små bitar och leverera dem tillbaka till kolonin. De har observerats attackera små djur som möss, som de sticka till döden. Bett av en brand myra är mycket smärtsam för människor. Deras bon är oftast lätt att upptäcka, eftersom ingenting växer nära dem.

Överväganden

Flera arter av myror äter vad som kallas honungsdagg. Detta är en söt avfall utsöndring som kommer från insekter som äter sav, bladlöss, leafhoppers och treehoppers är några arter av insekter som gör detta. Myror ger faktiskt skydd för löss från andra insektsvaxer rovdjur i utbyte mot denna honungsdagg måltid.

Missuppfattningar

En vanlig missuppfattning är att arten av myror som kallas snickare myror äter bara trä. Men foder de på honungsmelon och socker, med trä bara att leva i. De kan inte smälta cellulosa i trä produkter, men kommer att göra sina hem i mjukt trä genom att gräva små kammare i det för att höja sina ungar.

    Previous:nothing
    Next:om potatis klockor
    
    Copyright © 2011 give2all.org