välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

där är asbest bryts?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Asbest är ett mineral som användes i stor utsträckning i USA som en agent i isolering och eldfast material tills det var kopplad till olika former av cancer. Det är fortfarande bryts i många delar av världen och används där förbud mot asbest inte har begränsat dess användning. Många länder importerar fortfarande stora mängder asbest, trots de hälsorisker som har visat sig ha samband med asbestfibrer som andas in eller sväljas. Asbest är en fibrös mineral som bryts av en metod som kallas öppen gruvdrift.

Du behöver:
flera inches av typ-av-blöt snö (mer=bättre)
. Vidder där snön har fallit (mer=bättre).
Människor (mer=bättre).

Överväganden

Asbest bryts av dagbrottet metoden i de flesta länder där den övre skikten av sediment tas bort och mineraler tas ut. Lager efter lager av berg kommer att sprängas bort tills asbest är utsatt och sedan skördas med maskiner. Asbest finns i olika former och är en vaxartad nästan fet mineral som är relativt mjukt. Det är mycket skör och lätt frakturer i många bitar som är trådiga.

Storlek

Enligt United States Geological Survey statistik är asbest produktion leds av Ryssland, som år 2000 enbart minerade 752. 000 ton asbest. Kina var nästa med knappt hälften att de totala med Kanada på 320. 000 ton. Brasilien kom på fjärde i form av asbest tonnage med 22C000 och Kazakstan femte på 179. 000 ton. Efter Zimbabwes 152. 000 ton asbest produktionen sjunker betydligt med länder som Grekland, Indien, Sydafrika och USA bryter mindre än 32. 000 ton.

Historia

Asbest befanns vara användbar i industriella tillämpningar i slutet av 1800-talet och tidigt 1900-tal, som används i tåg, fartyg och biltillverkning. Det började bli kommersiellt minerade över hela världen och upp till 3. 000 olika produkter gjorda med asbest som en ingrediens på en gång. Över 5 miljoner ton asbest tas upp ur marken så sent som 1970, då effekterna av asbest började få till stånd förbud mot dess användning i USA och andra länder. Genom 1982 tonnaget för asbest bryts var nere på 4 miljoner, och nu är det 2 miljoner som dessa förbud har minskat efterfrågan på asbest i många delar av världen.

Geografi

Kanada är den största aktören på världsmarknaden asbest handelsmarknad exportera 300. 000 ton av den typ som kallas krysotil ensam varje år. Nästan tre fjärdedelar av asbest som används i världen idag är i nationer i Sydamerika, Östeuropa och Asien, där hälsa bestämmelser inte har fångats upp för farorna med asbest.

Varning

Asbest är orsaken till lungsjukdom asbestos och cancer som kallas mesoteliom. Båda typerna av sjukdomar är obotliga och progressiv, förvärras över tid. Detta faktum har gjort asbest brytning och den efterföljande export av asbest i nationer som Kanada en kontroversiell fråga. Alla Kanadas asbest gruvor är i en provins, Quebec. Detta område politiska situation, där många i Quebec skulle vilja vara oberoende form Kanada, lägger till kontroversen att tillhandahålla en mineral med den dödliga potential av asbest till länder där det kommer säkert att leda till dödsfall i dess användning.

    Previous:nothing
    Next:där i havet gör manater levande?
    
    Copyright © 2011 give2all.org