välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

blå mage ödlor kost

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den Sceloporus occidentalis eller blå mage ödla, som också kallas västra stängslet ödla eller en snabb, är en liten ödla gemensam till Kalifornien och närliggande stater i USA. Denna taggiga ödla är i allmänhet endast 3 till 4 inches i längd och är ljust till mörkt grå med mörka fläckar. Män av arten har ljusa blå till grönaktig markeringar, vilket ger dem en av sina vanliga namn

Insekter

kosten för blå mage ödla helt består av insekter och andra ryggradslösa djur. I det vilda äter den här varelsen spindlar, myror, larver, flugor, skalbaggar och andra små leddjur som passar i munnen. Den ödla spenderar mycket tid i höga platser, där det kan lätt se byte från ett avstånd och kan ändra dess färg som matchar bakgrunden.

Fångenskapen

I fångenskap kan den blå magen ödlan förbrukar mest insekter lätt tillgängliga på djuraffären. De njuter att äta myror, syrsor, waxworms och liknande varelser, men kalcium tillskott krävs. Mjölmask är endast lämpliga för den största blå magen ödlor, eftersom de kan vara för stort för minderåriga att framgångsrikt äta.

Predation

Blue mage ödlor "vana att jakt från höga platser gör att de löper risk från andra rovdjur. Hökar och andra rovfåglar, kingsnakes, randig racer ormar, näbbmöss och andra rovdjur alla lever på västra stängslet ödla. Denna reptil stöder sig främst på sin snabbhet och smidighet att fly från farliga situationer, och är främst aktiv under dagtid.

Miljö

Den blå mage ödla är mest sannolikt att finna jakt eller sola under dagen. Den föredrar livsmiljöer med en vertikal komponent som rock outcroppings, klippor och öppna skogsområden med tillgängliga loggar och stenar. Blå mage ödlor undvika fuktig, tätt beskogade områden och flacka dalar öken till förmån för högre mark. I fångenskap, de föredrar en dagtid temperatur från 80 till 95 F, med en natt temperaturen runt från 75 till 80 F.

Varning

Medan fångenskap blå mage ödlor kommer gärna äta vildfångad insekter, är denna praxis farligt. Insekter som fångas utanför eller i hela huset kan ha utsatts för bekämpningsmedel, kemikalier eller parasiter och kan skada ödlan hälsa. Det är bäst för husdjursägare att förlita sig på kommersiellt uppfödda insekter känt för att vara fria från föroreningar.

    Previous:nothing
    Next:kosten för blötdjur
    
    Copyright © 2011 give2all.org