välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör bra kristaller på snöre

Postad av : Camilla Näslund

Vackra färgglada kristaller är lätta att odla på ett snöre. Dessa kristaller börjar som en övermättad blandning av socker och vatten. När vattnet avdunstar, socker klänger sig fast strängen och kristaller bildas. Denna process av avdunstning tar flera veckor. Varje dag kommer kristallerna växa sig större och utveckla sin form. Växande sockerkristaller i ett snöre gör en stor vetenskap rättvis projekt eller bara en kul familjeaktivitet. Detta projekt består av kokande vatten och kräver tillsyn av en vuxen

Du behöver:.
Sax.
Bomull eller ull sträng.
Penna.
Glaskupor eller burk (ca 16 oz.
).
Gem.
Pan.
1 kopp destillerat vatten.
3 koppar socker.
Omrörning sked.
Karamellfärg.
Plate.
Pappershandduk.
Förstoringsglas.


1.
Skär en bit bomullssnöre eller ullgarn ca 12 inches lång.
2.
Tie ena änden av snöret runt mitten av en penna. Lägg pennan överst i burken. Häng strängen i burken utan att vidröra sidorna. Justera längden på strängen så att den är ca 1 /2 tum från botten av burken. Knyt ett gem till slutet av strängen. Gemet kommer att fungera som en vikt för att dra i snöret ner i socker vattenlösning.
3.
Koka 1 dl destillerat vatten. Tillsätt sockret till vatten 1 msk. åt gången. Rör blandningen med en sked tills den lösts upp. Sluta lägga socker när vattnet blir övermättad och sockret inte längre kan upplösa. Tillsätt några droppar karamellfärg till sockerlösningen att göra färgglada kristaller.
4.
Låt sockerlösningen svalna under natten. Prep strängen genom att doppa den i sockerlösningen och lägg dem på en tallrik torka över natten.
5.
Häll den svala sockerlösningen i burken. Häll inte i burken någon sockerkristaller som inte har löst sig. Efter att sockerlösningen i burken, placera penna och snöre överst i burken. Strängen ska hänga ner i sockerlösningen.
6.
Placera burken i ett område där det inte blir störd. Lägg en pappershandduk överst i burken för att hålla damm ute. Kontrollera utvecklingen av kristaller dagligen. Inom några dagar kommer börjar bildas kristaller. Använd ett förstoringsglas för att undersöka kristaller. Du kommer att märka att allt eftersom vattnet avdunstar kommer sockerkristaller bildas längs strängen. Mängden fukt i luften gör en skillnad i tillväxt av kristaller.
7.
Låt dina kristaller växa i flera veckor. Ta snöret kristaller ur burken när de har slutat växa och placera strängen på en tallrik att torka.

Tips och varningar


  • Suppleant salt för socker och se vad som händer.
  • Undersök kristallerna under ett mikroskop.
  • Ta bilder dagligen att dokumentera genomförandet av kristaller.
  • Suppleant ett hantverk pinne för penna eller en plastburk för glasburk.
    Previous:nothing
    Next:kosten för spindelkrabba
    
    Copyright © 2011 give2all.org