välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kosten för spindelkrabba

Postad av : Valon Istrefi

Maja squinado, Europeiska spindelkrabba, bor i hela Europeiska Atlanten och flera länder fisk det kommersiellt. Det är rutinmässigt hittats så långt norrut som Sydvästra Irland, och så långt söderut som Medelhavet. Liksom många andra krabbor är spindelkrabba allätare och konsumerar allt mat finns

Larvernas

Det finns få uppgifter om den vilda kost larver spindel krabbor, men laboratoriefoder har beskrivits. Larver har framgångsrikt tagit upp på en diet av ostron och skeppsmask larver, liksom blandade vildfångad plankton. En kost av vildfångade kiselalger och hoppkräftor, eller små kräftdjur, har visat sig vara ineffektivt för utfodring larver spindel krabbor.

Allsidiga kost

unga och vuxna krabbor spindel äta en blandad kost av växter och djur. Anläggningen delen utgörs mestadels av marina alger arter från Rhodophyceae och Phaeophyceae. Djuret delen utgörs främst av musslor och snäckor, blötdjur. Spider krabbor äter också sjöstjärnor och ormstjärnor, små fiskar, kräftdjur, alger och de flesta andra långsamtgående mat.

Seasons

Spider krabbor äter olika livsmedel, beroende på temperatur och årstid. Under vintern, spindel krabbor äter stora mängder Laminariaceae och Corallina alger, snäckor, sjöborrar, musslor och chitons. Under sommaren är dessa krabbor är mer benägna att konsumera sjöpungar och sjögurkor.

Utfodring Faktorer

kosten för spindelkrabba är också kopplad till sexuell mognad och ömsat. Vissa offer, såsom små Bittium havssniglar, oftast äts av ungfisk. Dessa krabbor minskar också deras matintag betydligt precis före och precis efter ömsat. Under dessa perioder, är kosten också mycket mindre varierat.

Överväganden

Variationer i spindelkrabba diet sannolikt orsakas av tillgången på olika livsmedel. Dessa krabbor tillbringar merparten av sin tid i subtidal klippiga områden och konsumerar allt som är lätt tillgänglig. Endast ömsat har visat sig ha någon betydande effekt på foder som ges. Det finns dock vissa tecken som visar dessa krabborna att vara mer allätande i den juvenila fasen. Juvenile Överlevnaden i fångenskap är högre i tankar där havsalger tillhandahålls och vuxna har höjts helt på djur-baserad kost.

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar vattenväxter
    
    Copyright © 2011 give2all.org