välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kosten för blötdjur

Postad av : Jonathan Nyberg

En mollusk är en ryggradslösa djur med en mjuk kropp, en så kallad muskulärt organ en "fot" som används för rörelse, och en gruppering av inre organ. Alla blötdjur har ett blad-liknande organ som kallas en "mantel" som utsöndrar vätskor som blir mollusk skal. Blötdjur har en mun som ibland ligger vid slutet av en lång sondering orgel och ibland ligger på huvudgatan kroppsmassa. De använder denna mun för att leta efter mat. De vanligaste mollusker omfattar sniglar, pilgrimsmusslor, ostron, musslor och musslor.

Land Sniglar

Mark sniglar är vanligtvis strikta växtätare, som livnär sig på en mängd olika växter och växtmaterial. Sniglar äter ruttnande växter samt levande växter. De äter också frukt, bär och även bark från träden. Sniglar har tunglika organ som heter "radulas" i sina munnar som mala maten innan matsmältningen. Sniglar äter också bitar av sten, t. ex. kalksten, för att få kalcium behövs för att hålla sina skal stark och hård. Deras skal skyddar dem från rovdjur och skada.

Aquatic Sniglar

Vattenlevande snäckor äter ungefär på samma sätt som mark sniglar, trots att deras kost är något annorlunda. Som sniglar hittades på land, vattenlevande snäckor är mestadels växtätare, men de äter mikroskopiska djur som finns i vattnet också. Mestadels, vattenlevande sniglar äter alger, undervatten växter och små bitar av växtrester som finns i vattnet.

Musslor

Sötvatten musslor vanligtvis lever i sjöar, bäckar och floder. Sådana flyttar vatten bära matrester och syre till musslor och tvätta bort sitt avfall. Musslor begraver vanligtvis sig på golvet i en vattenförekomst, som en flod, och använda ventiler i sina kroppar för att filtrera vattnet för mikroskopiska organismer såsom plankton. De filtrerar också växtrester från vattnet. Saltvatten muskler är lika, äter mikroorganismer och växtdelar som finns i havet.

Pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor hemlighet en klibbig substans som hjälper dem hålla sig till stenar eller andra undervattensfarkoster fixturer, ibland konstruktioner såsom sjunkna fartyg eller docka stöder. Pilgrimsmusslor fastnar på fast föremål och filtrera mikroorganismer ur vattnet. Vuxna pilgrimsmusslor äter mestadels plankton.

Ostron

Som de flesta vattenlevande blötdjur, ostron äta "filter utfodring", vilket innebär att de suger i vatten med hjälp av ventiler och sedan filtrera ut mikroorganismer, såsom plankton och växtdelar. Efter att de har packat upp ätbara materialet, spotta de ut överflödigt vatten. Eftersom en del av de vatten där ostronen bor är förorenad, är det ibland inte säkert att äta råa ostron, eftersom de intar dessa giftiga kemikalier och föra dem vidare till en människa som äter dem.

    Previous:nothing
    Next:vad finns sex typer av EMR?
    
    Copyright © 2011 give2all.org