välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vätebindning och en sekundär struktur

Postad av : Stefan Svensson

Proteiner är molekyler som underlättar grundläggande funktioner för allt liv. För att göra detta måste de forma till komplexa tredimensionella strukturer. Inslaget av vätgas är en integrerad del av proteinstrukturer, som det så lätt obligationer med andra element i naturen

Organic Compounds

Organiska föreningar är molekyler viktiga för livet. De kolbaserade grund av lätthet med vilken kol gör obligationer med andra komplexa elements. to bilda strukturer. Kol och väte obligationer så bra tillsammans att det finns hela molekyler som kallas kolväten. Men många andra element som kväve och fosfor, också är viktiga för organiska föreningar

Proteiner

En aminosyra är en typ av små organiska förening. Proteiner är uppbyggda av kedjor av aminosyror förenade genom peptidbindningar. Peptidbindningar form när två olika funktionella grupper på aminosyror tas bort, att utsätta dessa platser så att de aminosyror kan gå tillsammans. Detta är en kondens reaktion, eftersom det skapar vatten som en biprodukt.

Proteinstruktur

Proteiner har fyra typer av struktur. Den primära strukturen är sekvensen av aminosyror som bildar vad som kallas en polypeptidkedja. Den sekundära strukturen är det sätt på vilket lokala kedjor vika in i en spiral eller veckad plåt. Den tertiära struktur är en högre nivå av vikbara där sekundära strukturer gånger på sig. Slutligen kvartära strukturerna polypeptidkedjor bundna tillsammans.

Vätebindningar

Formen av en sekundär struktur följer av geometri av obligationen vinklar och den faktiska vätebindningar mellan aminosyror. En vätebindning uppstår när en väteatom med en något positiv laddning attraherar en negativt laddad atom från en annan molekyl. Denna obligation är individuellt svag men tillsammans kan stabilisera en struktur.

Obligationer mellan aminosyror

Den sekundära strukturen av ett protein kan också batteri i en helix som DNA. Helix är förstärkt med ett vätebindning mellan kväve-väte av en aminosyra, och kol och syre dubbelbindning på den fjärde aminosyran bort från den. Enligt forskning, tar varje "sväng" i helix cirka 3,6 aminosyror, så vätebindning former mellan en aminosyra och en annan ovanför.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett däck tråg
    
    Copyright © 2011 give2all.org