välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

dammvippa maskar information

Postad av : Charlotte Wannberg

Om du tror att dammvippa maskar ha något att göra med städning, tänk om. Dammvippa maskar, även känd som fan maskar, är benlösa, marina ryggradslösa djur. De tillhör klassen kallas borstmaskar. En färgglad krona av tentakler sätter masken dammvippa bortsett från deras övriga borst mask kusiner. Som Joanne Heumeler skriver i "inte din vanliga dammvippa," . . . deras skönhet egentligen är älskad av dykare, tidepoolers och båtfolk "

Fysiska egenskaper

dammvippa masken skapar en seg tub med protein och filtrerade partiklar. Strålar ut från huvudet är en krans av bandad tentakler, som kan vara orange, rödbrunt eller brunt, och varierar i 2 strl från till 10 inches i diameter. Huemoeller skriver: "Allt vi ser av dammvippa masken är dess kröning plym. Resten av kroppen är säkert utom synhåll inom dess tubulär hem. "

Kronan

Kronan på dammvippa används för andning och för utfodring. Det grumligt vatten i havet ger syre, plankton och sediment till tentakler. Grooves att köra ner i schaktet i varje tentakel som leder till masken mun. Plankton transporteras och förbrukas medan sediment är antingen kasseras eller sparas för uppförande av maskens röret. Huemoeller skriver: "De har även behandlas i eyespots, så masken vet när faran är nära och kan retirera in i sin tub. "

Reproduktion

dammvippa maskar som förökas sexuellt göra det med hjälp av yttre befruktning. Ägg släpps ut i vattnet och befruktas utanför kroppen. De befruktade äggen blir en del av plankton tills de hittar en lämplig plats att bifoga.

I en artikel på akvarium ryggradslösa djur, skriver Julian Fjäder som asexuell reproduktion händer när, ". . . den bakre änden av masken avbryter och utvecklar en ny krona medan" förälder "växer en nya bakre. "

miljö

dammvippa Worms föredra en grumlig miljön i ett skyddat område. Ocean våg måste vara stark nog att ta med matrester och sediment. De kan hittas i stora kluster i tidvattnet pooler förankrade på stenar, på kajer och på uppgång kanal väggar. När tidvattnet är ute, är vatten kvar i sina rör för att hålla dem svalt och fuktigt. Dessa maskar finns från Alaska till södra Kalifornien samt på Hawaiiöarna.

I Hem Aquarium

dammvippa maskar är en vacker och bra komplement till rev akvarium. Pet Education. com skriver: "Den ideala akvariet för fan maskar är en med massor av levande sten, en sandbädd och ryggradslösa-vänliga invånare. "När dammvippa maskar stressas av förändringar i salthalt eller temperatur, kan de sprida sin krona. Kronan växer tillbaka om förhållandena förbättras. En dammvippa mask s tentakler filter organiska partiklar från vattnet som många filtreringssystem missa. Detta bidrar till att upprätthålla god vattenkvalitet.

    Previous:nothing
    Next:vätebindning och en sekundär struktur
    
    Copyright © 2011 give2all.org