välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar vattenväxter

Postad av : Magnus Ekblad

Många typer av växter vatten bostad finns och lever i sjöar, vattendrag dammar, kärr och andra vattendrag. Medan vissa växter flyter utan jordade rötter, förblir andra med jordad rötter nedsänkt och vissa har rötter som tränger ner i kroppen av vatten samtidigt sina stjälkar upp ur vattnet. De flesta vattenförekomster tillhandahålla ett hem för mer än en typ av vattenverket och identifiera den typ tar bara lite undersökning och kunskap
1.
Bestäm växande mönster av vattenverket för att hjälpa till i identifiering. Enkelt identifiera alger som grön avskum som flyter på vatten eller fästa på ytor i vattnet. Alger har inga rötter och växa med enbart vatten och solljus som föda. Många fiskfoder på denna typ av vattenverket.
2.
varsel om plantan växer ovan eller under vattenytan. En växt som sticker upp ur vattnet flera inches är en framväxande vattenverket. Växter som har sitt ursprung men sticker bara lite från vattenytan eller flyter på vattenytan är nersänkta växter. En växt som flyter längs ovanpå vattnet och har ingen rotsystem som sitter på undersidan av kroppen av vatten är en sann flytande anläggning.
3.
Undersök bladen på plantan om sådana finns. Vissa typer av vattenväxter har lätt att identifiera bladformer. Olika typer av näckrosor, till exempel, har blad som liknar Pac Man, eller en paj med en skiva saknas. Andra har långa, flagnande löv som förlänga anläggningen, som löven på kaveldun.
4.
Leta efter blomning eller skida utsädet på vattenverket. Vissa vattenväxter producera karakteristiska blommor eller skida utsäde. Exempelvis har kaveldun en topp frökapsel som har cylindrisk form och producerar vit fuzz, medan näckros producerar en lotus-liknande blomma.

Tips och varningar


  • När identifiera växter, undvika vadar i vattnet, du kan stöta på ormar, giftig växter vatten eller osynliga droppar i kroppen av vatten.
    Previous:nothing
    Next:dammvippa maskar information
    
    Copyright © 2011 give2all.org