välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy fågelmat

Postad av : Jonathan Nyberg

Göra fågelfoder kan du locka utvalda fågelarter till din fågelbordet. Dessutom feeds kommersiella innehåller ofta billiga frön, som röda hirs, att fåglar inte äter, enligt Cornell University's Lab i ornitologi. Många fågel entusiaster föredrar att inte mata gråsparvar, starar och kostarar på sina fågelbord. Gråsparvar och starar är invasiva arter och konkurrerar med inhemska fåglar för livsmedel och livsmiljö. Kostarar är häckningsparasiter och lägger sina ägg i bon av andra fågelarter. . Locka fåglarna du vill ha genom att ge olika typer av frön som de äter

Du behöver:.
Svart-olja eller randiga solrosfrön
Safflorfrön.
Vit proso hirs.
Sorghum.
Niger utsäde.


1.
Feed svart olja solrosfrön för alla fröätande fåglar. Svart-olja solrosfrön innehåller mycket fett, ett näringsämne fåglar behöver på vintern. Deras tunna skal gör dem lätta för nästan alla fåglar att äta.
2.
Ge randiga solrosfrön att avskräcka koltrastar och sparvar hus från utfodring. Randig solrosfrön är omgivna av ett tjockt skal som är för svårt för en del fåglar att öppna.
3.
Attract kardinaler, grosbeaks, infödda sparvar, duvor och Chickadees med safflorfrön. Ekorrar, starar och gråsparvar undvika tistel, enligt Cornell University. Safflorfrön har också ett tjockt skal.
4.
Lägg vit proso hirs till fågeln-feed mix. Detta hirs föredras av towhees, Juncos, kardinaler, vaktlar, duvor och infödda sparvar. Men lockar vit proso hirs också gråsparvar, starar och kostarar.
5.
Erbjudandet sorghum, också känd som Milo, att locka kurva-billed Thrashers, Gambel s vaktlar och Stellers Jays. Sorghum kan också locka kostarar, dock.
6.
Ge Niger utsäde, också känd som nyjer eller tistel, till guldfiskar och siskor. Ge detta utsäde från vår till höst. Detta frö är dyrt och kan användas i matare som distribuerar frön i taget, beroende på Oregon State University Extension.
7.
Blanda lika delar av frön du har valt att använda i en stor skål. Häll fröna i din fågelholkar och lagra kvarvarande utsäde blanda i en plastbehållare med en säker locket. Alternativt ger endast en typ av frö i varje matare.

Tips och varningar


  • Majs och jordnötter är populära bland många fåglar, dock bör de undvikas eftersom de förstör snabbt och ofta gör aflatoxiner, enligt Cornell University. De lockar också björnar, tvättbjörnar och ekorrar.
  • Undvik att mata guld hirs, röd hirs och lin. Dessa frön är inte typiskt äts och används som fågel-foder filler. De blir en hälsofara genom att ackumulera på marken och växande svamp och bakterier.
    
    Copyright © 2011 give2all.org