välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

herbicid effekter på fotosyntesen

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ogräs kan minska avkastning genom att konkurrera om resurser med grödor. Minska ogräs i stor skala sker bäst genom användning av herbicider. Herbicider är en grupp av bekämpningsmedel som kontrollerar eller eliminera tillväxten av ogräs. Herbicider har många olika verkningsmekanismer, varav hämmar fotosyntesen-en process viktigt att plantera överlevnad

typer av ogräsmedel

Herbicider arbetet med att minska ogräs skadedjur genom många mekanismer, men alla tjänar till att störa ogräs tillväxt. Tillväxtreglerande minska celldelning och utvidgning, och i stor utsträckning utnyttjas för att döda lövträd ogräs (dvs. främst för att skydda gräset grödor som majs), vanligen genom användning av hormoner. Pigment hämmare bryta ner klorofyll (det pigment som ger växterna sin gröna färg), vilket är nödvändigt för fotosyntesen att inträffa. Groddplanta tillväxt hämmare verkar genom att hämma tillväxten hos växter precis efter groning, störa tillväxten av antingen rötter eller skott (dvs blad). Övriga ogräsmedel verkar genom att hämma produktionen av material som behövs för växternas tillväxt (t. ex. aminosyror eller lipider).

Vad är fotosyntes?

Fotosyntesen är den process genom vilken växter använder solljus, koldioxid och vatten till sockerarter (för enzymer och tillväxt) och syre. Fotosyntesen är livsviktiga för livet på jorden, eftersom det skapar syret djur, inklusive människan, behov av andning. Biokemiskt sett fotosyntes är en ganska komplicerad process som sker inom växtceller och kräver många enzymer och överföring av elektroner. Om någon av dessa fotosyntetiska system störs av någon anledning, kommer processen stängs och fabriken kommer att dö. Fotosyntes, därför är målet för en grupp av herbicider som kallas fotosyntetiska hämmare.

Hur fotosyntesen Hämmare Arbete

Fotosyntesen drivs till stor del genom överföring av elektroner ur klorofyllmolekyler i det omgivande cytokromer. Dessa elektroner överförs längs en serie av cytokromer i vad som kallas en elektron transportsystem. Solljus aktiverar dessa elektroner där de passerade längs en annan elektron transportkedjan och så småningom användas i en kol-fastställande reaktion. Fotosyntes-hämmande herbicider verkar genom att blockera överföringen av elektroner. Utan elektronöverföring, kan energi från solen inte omvandlas till energi som kan användas av växter för att skapa ny vävnad och uppehålla liv.

Photosynthetic Inhibitor Använder

Hämmare av fotosyntesen används huvudsakligen för att kontrollera bredbladiga ogräs skadedjur. Det är, gräs grödor som majs dra mest nytta av fotosyntetiska hämmare.

Symptom på Fotosyntes Hämmare

Växter som varit utsatta för fotosyntes-hämmande herbicider kommer att börja visas gult på venerna och runt kanterna på äldsta bladen, som kommer att följas av liknande skador på yngre blad. Gula fläckar kan också visas på drabbade blad.

    Previous:nothing
    Next:diy fågelmat
    
    Copyright © 2011 give2all.org