välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de funktioner nikotinamid?

Postad av : P-O Lennartsson

Nikotinamid är ett derivat av vitamin niacin. Nikotinamid hjälper till i skapandet av nikotinamidadenindinukleotid, eller NAD och nikotinamidadenindinukleotid fosfat eller NADP, som används av kroppen för att transportera energi. Även om namnen är likartade, niacin och nikotinamid derivat inte är samma strukturer som nikotin som finns i tobak.

redoxreaktioner

redoxreaktioner sker när en kemisk komponent förlorar en elektron och en annan vinster enhet en elektron. Redoxreaktioner med nikotinamid förekomma med NAD och NADP. NAD är en elektron receptorn. Efter mat konsumeras får NAD en elektron från en makromolekyl och blir NAD +. När NAD + förlorar sin elektron, strukturen återgår till sin ursprungliga NAD form. Samma funktion sker i anläggningar med NADP och NADP +. Denna funktion är mycket viktigt i kroppen för katabolism och anabolism, vilka är de två processer för omsättningen av kolhydrater och fettsyror.

cellsignalering

Varje cell i kroppen har yttre, membranbundna proteiner som fungerar för att grupper av vävnadsceller att "kommunicera". Nikotinamid är ett koenzym i cellsignalering med G-proteiner på cellens membran. G-proteiner använda guanosin-5'-trifosfat, eller GTP, och NAD att beteckna cell stress. Cell Stress uppstår när ett virus kommer in i cellen, DNA skadas eller under DNA transkription. Den cellsignalering process kan leda till apoptos, vilket är programmerad celldöd. Programmerad celldöd eliminerar tumörer som senare kan vända sig till cancerceller och föröka sig i kroppen.

Diabetes skydd

Nikotinamid skyddar betacellerna i bukspottkörteln, enligt Linus Pauling Institute. Dessa betacellerna ansvarar för att skapa insulin i kroppen som hjälper cellerna i upptag av blodsocker. Typ I-diabetes är en autoimmun sjukdom där vita blodkroppar angriper betacellerna i bukspottkörteln, vilket i sin tur sänker kroppens insulin till farligt låga belopp. Nikotinamid har visat sig skydda dessa betaceller från nedbrytning och hjälper till att förhindra autoimmun sjukdom. Patienter som fick 3-gram doser nikotinamid uppvisade förbättrade betacellen skydd efter 1 års behandling, enligt institutet.

    Previous:nothing
    Next:kontroll av bollworm på blommor
    
    Copyright © 2011 give2all.org