välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Lactuca livscykel

Postad av : Charlotte Wannberg

Lactuca är det vetenskapliga namnet på en grupp av ätliga sallat. Det är ett släkte som tillhör familjen aster. Den Lactuca livscykeln innebär stadium som har ungefär samma mönster som andra grönsaker. Det börjar med plantering av frön och slutar i antingen skörd eller reproduktion skede. Den Lactuca frön växa årligen under en period på ungefär 80 dagar

Plantering

Den tid för plantering Lactuca går hand i hand med den allmänna klimatet i sin plantering plats. Under normala klimatförhållanden, finns Lactuca frön planteras från vår till sensommaren. Detta är en idealisk tid att slutföra mognad innan vintern frost. Lactuca frön odlas inomhus i kallare klimat. De sedan överförs utanför och planterade i marken när temperaturen är mer som främjar deras tillväxt.

Groning

När fröna, de går igenom vilande stadiet före groende börjar. Frö gror avser aktiva tillväxten av fröna. För friska grobarhet behöver utsädet marken konstant och till och med fukt. Jordens temperatur får inte vara för kallt så att den kan underlätta hälsosamma och kontinuerlig tillväxt. Den ideala temperaturen kan vara omkring 60 till 70 grader Fahrenheit. Efter några veckor, små whorled plantor fram så småningom från jorden.

Vegetativt

Den unga Lactuca plantan växer stadigt fram ett huvud bildas. Detta är likvärdigt med rosetten scenen för andra växter. Anläggningen är i vegetativt mognad när huvudet är fullt utvecklat. Du har möjlighet att skörda huvudet barnet sallad innan det når full mognad. Skördeperioden varierar beroende på vilken typ av sallad. Till exempel är Prizehead sallad skördats efter 45 dagar, medan Salinas sallad behöver 90 dagar. Den allmänna regeln är att löst blad sallad kan skördas tidigast tätt huvudet sådana. Detta beror på att den senare behöver mer exponering för kyla nattemperaturen att öka sina blad "vikt och tjocklek. Det är viktigt att skörda sallad innan det börjar bultning att undvika Bittert blad. Bultning hänvisar till produktionen av blomstjälkarna innehåller frön. När skördas bör sallat förvaras svalt för att bevara sin fräschör.

Fröproduktion

I två månader efter uppkomsten av huvudet, förlänger Lactuca stäv och producerar blomma stjälkar som innehåller frön. Blomman huvuden ser ut som miniatyr versioner av maskrosor. Den Lactuca kräver en temperatur på 70 till 80 grader Fahrenheit till fullo generera stjälkar med frön. Efter blomman öppnas, det tar ca 11 till 13 dagar för fröna att mogna. Blomman stjälkar kan så egna frön om de får tid att mogna.

Hinder

Lactuca liv process kan störas av ett par miljömässiga och biologiska faktorer. Den viktigaste biologiska faktorn innebär sjukdomar som kan attackera så tidigt som den frögroning scenen. Sjukdomar i Lactuca kan orsakas av mikroorganismer som svampar, bakterier, virus och phytoplasmas. Ett exempel på en miljödel är en tipburn vilket innebär brännandet av löv kanter. Detta orsakas av exponering för extremt höga temperaturer och fuktighet. De andra delarna är hotfulla insekter som trattar aster löv, sniglar trädgård och cutworms.

    Previous:nothing
    Next:titan använder
    
    Copyright © 2011 give2all.org