välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

etanolproduktion från vide träd

Postad av : Camilla Näslund

Etanol har blivit ett populärt bränsle på senare år för sina låga koldioxidutsläpp och potential att minska trycket relaterade till klimatförändringar. Utöver dess miljömässiga fördelar, är etanol tilltalande även på grund av flera källor av biomassa från vilka bränslen kan härledas. Snabbväxande växtarter t. ex. pil träd har varit föremål för växande forskning de senaste åren, och visar stor potential som källa gröda för etanolframställning med flera miljöfördelar

Du behöver:
tio-20-gallon. akvarium.
Justerbar akvarium värmare.
Liten plastbehållare.
Vermikulit.
Termometer.
Fuktighetsmätaren.
2 rena tegelstenar.

etanolproduktion

Etanol kan användas i fordon som tillsats i bensin och diesel för att bränna renare och minska luftföroreningar och växthusgaser från förbränningsprocessen. Flera metoder finns för etanolproduktion. Den stora skillnaden i metod beror på vilken råvara som används som stärkelse-och-socker-baserade råmaterial från majs, eller cellulosa råvaror från biomassa som salix. Att göra etanol av cellulosa råvaror är svårare än av stärkelse eller socker eftersom cellulosa från de råvaror måste först brytas ner i sina beståndsdelar socker och sedan jäst (liknande alkohol produktion) för att producera högkvalitativa etanol för fordon.

Etanol från Willow

biomassa från växter innehåller både cellulosa och hemicellulosa. Dessa är de delar som utgör strukturer av växter såsom bark, löv, grenar och stammar. Cellulosa och hemicellulosa är två av de vanligaste organiska föreningar på jorden och de består främst av stora kedjor av sockerarter. För att använda anläggningar för produktion av etanol måste cellulosahaltiga material brytas ner så att socker i kan bli tillgänglig för jäsning. Denna process kräver två steg mer än majs-baserad produktion. Dessa två ytterligare steg biomassa förbehandling som frigör socker från hemicellulosa och cellulosa hydrolys som bryter cellulosa av råvaran ner i socker glukos. De sockerarter sedan jäst och etanol återvinns. Termokemiska omvandlingsprocesser är också möjligt med cellulosa biomassa, men är mycket mindre vanliga och med 2010.

Willow Träd som biomassa

En vide buske arter (Salix spp. ) ger mer biomassa per hektar än någon annan lövträ, vilket gör det till en perfekt biomassa grödor för etanolproduktion. Willow kan ge sex till sju skördar (med tre till fyra år mellan varje skörd) innan återplantering behövs. Willows kan odlas från sticklingar och ogräsbekämpning behövs bara under det första år för etablering. När etablerade, vide grödor är mycket sjukdom och som tål torka och kräver färre jordbruksprodukter tillsatser än andra lövträd grödor.

Miljömässiga fördelar

Etanol har många lovande miljöfördelar. Etanol brinner mycket renare i fordon än petroleumbaserade bränslen och är koldioxidneutralt. Bestånd av vide bidra till att minska jorderosion och får stöd i att förbättra vattenkvaliteten. Willow grödor bidra till att bevara den biologiska mångfalden både under och ovan jord, eftersom de ger skydd och inte kräver årlig plöjning eller tunga bekämpningsmedel och gödselmedel.

Potential för Etanol

USA har en stor potential att på ett hållbart producera och använda stora volymer av cellulosa biomassa på outnyttjade eller underutnyttjade åkrar. Många arter av snabbväxande vide trivs i nordliga klimat och odling och användning kan ge många fördelar för landsbygden.

    Previous:nothing
    Next:vad är formpressning?
    
    Copyright © 2011 give2all.org